Halloween monstertjes knutselen

Knutselen halloween monstertjes

Zie jij overal spinnenwebben, pompoenen en spookjes? Yep, dan is het bijna Halloween! Hoog tijd om zelf dus ook wat te gaan knutselen voor Halloween. We hebben natuurlijk ideeën genoeg en vandaag laten we je deze schattige Halloween monstertjes van ijsstokjes zien! Een eenvoudige knutselactiviteit die perfect voor kinderen.

Wat je nodig hebt voor deze Halloween monstertjes:

  • IJsstokjes
  • Verf in verschillende kleuren (zwart, groen, paars, oranje of kies je favoriete Halloweenkleuren)
  • Kwasten
  • Lijm
  • Knoopjes of wiebelogen
  • Pompons, glitters en andere versieringen.

Stap 1: IJsstokjes plakken

Het eerste wat je moet doen is de ijsstokjes aan elkaar vastplakken zodat je een monstertje krijgt. Bekijk het TikTok filmpje hieronder, kind kan de was doen!

Stap 2: Verf je ijsstokjes

Het volgende wat je moet doen is de ijsstokjes schilderen. Kies je favoriete Halloween kleur en schilder de stokjes helemaal in. Laat ze drogen voordat je verdergaat naar de volgende stap. Je kunt ze in oranje verven voor pompoenmonstertjes, groen voor heksen of zwart voor spookachtige wezentjes. Wees creatief!

Stap 3: Plak de ogen

Plak de knoopjes of wiebelogen op je ijsstokjes. Deze oogjes zullen de monstertjes er grappig uit laten zien, zeker wanneer je twee verschillende maten gebruikt. Plaats ze bovenaan het ijsstokje, zodat het lijkt alsof je monstertje ogen heeft.

Stap 4: Versier je monstertjes

De Halloween monstertjes zijn al super leuk, maar je kunt ze eventueel nog verder versieren! Door pompons op te plakken of de monstertjes met glitters te versieren. Ook voor het versieren geldt, wees creatief!

Stap 5: Laat de monstertjes goed drogen

Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat je je monstertjes ergens neerzet of ophangt. Je wilt niet dat de verf of lijm nog nat is.

En zo heb je weer samen met je kind lekker kunnen knutselen voor Halloween! Deze monstertjes van ijsstokjes is een leuke manier om in de Halloweenstemming te komen en je huis te versieren met eigen knutselwerkjes. Heb je zin om nog meer te knutselen voor Halloween? Hier 5x een zwarte kat om te knutselen!

knutselen halloween monstertjes
Halloween monstertjes knutselen
Previous ArticleNext Article