Kijk hoe leuk: zelf wiebeloogjes maken

Je koopt ze voor een habbekrats bij de Action, ik weet het! Maar hoe leuk is het als je zelf je wiebeloogjes kunt maken? Ik kwam erachter hoe super simpel dat is. Je hebt er wel een belangrijk onderdeel voor nodig. En ik ben me ervan bewust dat dat onderdeel niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar met een dochter die dagelijks medicijnen slikt, hebben wij dat hier wél op voorraad. Namelijk een lege medicijnstrip.

In een paar simpele stappen kun je de wiebeloogjes zelf maken om er vervolgens natuurlijk verder mee te knutselen. Je kunt ze gebruiken als oogjes voor dieren, voor Sinterklaas of voor de kerstman. Nou ja verzin het maar. Wiebeloogjes kun je eigenlijk bij al je knutselwerken wel gebruiken toch?

Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Lijm
  • Lege medicijnstrips
  • Zwarte kraaltjes (je kunt ook rondjes uit zwart papier knippen)
  • Stevig wit papier

Ik zal je hier stap voor stap uitleggen hoe je de wiebeloogjes kunt maken.

Stap 1: probeer het folie papier zo mooi mogelijk van de lege medicijnstrip af te halen. Omdat het plastic vaak een beetje ingedrukt is, om het medicijn eruit te wippen, druk je het plastic weer netjes terug. Zo komt de lege medicijnstrip weer bol te staan.

Stap 2. Knip stevig papier ongeveer even groot als je medicijnstrip. Doe vervolgens de kraaltjes in de holletjes van de medicijnstrip en smeer voldoende lijm rondom de holletjes van de strip. Plak nu het stevige wit papier op de medicijnstrip zodat de kraaltjes er niet meer uit kunnen vallen.

Stap 3. Nu knip je de oogjes netjes rondom de holletjes uit en tada! Daar zijn je eigen gemaakte wiebeloogjes!

Previous ArticleNext Article