Winactie Hot Wheels + het vlogdebuut van de 10-jarige

vlog hot wheels

De afgelopen 50 jaar zijn er heel veel dingen veranderd. Zo werd 50 jaar geleden de eerste tv-uitzending in kleur uitgezonden! Ik kan me zo voorstellen dat vele kinderkoppies (en volwassenen) hier toen vol verwondering naar keken. Vandaag de dag zetten kinderen hun eigen YouTube filmpjes online, waar menig mens dan weer vol verwondering naar kijkt. 

50 jaar geleden werd ook de eerste Hot Wheels auto op de markt gezet. En ook daar is er het één en ander veranderd. Zo is Hot Wheels uitgegroeid van een speelgoedautootjesmerk naar een complete lifestyle. Want Hot Wheels staat niet alleen voor eindeloos racen, maar ook voor creatief leren denken, oplossingen verzinnen en doorzettingsvermogen ontwikkelen.

En daar kwamen twee dingen samen! Namelijk 50 jaar Hot Wheels en het vlogdebuut van mijn 10-jarige.

Hot Wheels daagt uit

Hot Wheels daagt dus uit om creatief te denken, oplossingen te verzinnen en doorzettingsvermogen te ontwikkelen. En dat is gelukt hoor! Want na de film ging de uitdaging uiteraard nog even door en na nog een paar pogingen eindigde de notabene lievelings Hot Wheel, in de bek van de cobra.

Hot Wheels winactie

En omdat Hot Wheels 50 jaar bestaat, daagt Hot Wheels je nog verder uit. Namelijk met een winactie waarbij je mooie prijzen kunt winnen!

Om mee te doen aan de winactie laat je je kind op een zo origineel mogelijke manier een Hot Wheels auto tekenen of inkleuren. Deze kleurplaat kun je hier downloaden. Wees creatief en je hebt de tijd, namelijk twee weken, om je tekening of kleurplaat in te sturen. Daarna sluit de winactie en hebben mensen twee weken de tijd om te stemmen. De top vijf wint een prijs!

Gewoon leuk, nog een paar weetjes over Hot Wheels:

  • Ieder jaar komt Hot Wheels met zo’n 150 nieuwe modellen. Dat maakt de keuze niet makkelijker.
  • In totaal zijn er tot nu toe ruim 20.000 varianten. Wow! Hoeveel heb jij er?
  • Jaarlijks produceert het merk maar liefst 519 miljoen Hot Wheels autootjes. Bi-zar!
  • Wereldwijd gaan er iedere seconde 16,5 autootjes van het merk over de toonbank. Tja, die 519 miljoen autootjes moeten toch verkocht worden.
  • De allereerste Hot Wheels bereikte in mei ‘68 de winkelvloer en kort daarna volgden vijftien andere miniatuur ‘hot rods’ in het evenbeeld van de oogappeltjes van drie grote Amerikaanse automerken op schaal 1:64. Deze pioniers -beter bekend als ‘The Original 16’- zijn intussen bijzonder waardevolle collectors items. Een leuk stukje geschiedenis. 
  • Het hoogste bedrag ooit betaald voor een Hot Wheels is 75.000 dollar. Dat was dan een échte Hot Wheel fan. En een rijke.
Previous ArticleNext Article