Ssst!… Professor Staal – Recensie

Recensie – Hanneke van der Meer

Wat leuk, dacht ik toen ik gevraagd werd om twee boeken van Hanneke van der Meer te recenseren. Maar toen sloeg de paniek toe, wat als ik het boek niet leuk vind… of nog erger, wat als mijn kind het boek niet leuk vindt?

Gelukkig is dat hier niet aan de hand!

In de eerste instantie neigde mijn kleintje naar Ssst! boven Professor Staal, maar na mate de dagen verstreken is Professor Staal favoriet geworden. Waarom? Nou, het is spannend… wat zal ie nu weer bedenken? En, er zit een educatief randje aan. 

Mijn kleintje voelt mee met de emotie die Professor Staal ondervindt. Fijne inkopper voor mij als ouder mocht hij ooit een ander kind uitlachen… “Je lijkt nu wel op die gemene dorpsgenoten”. Het leert hem ook ondernemen, door te zetten en creatief te zijn! En dat allemaal in één boek.

Nog een bijkomend voordeel is dat je zelf ook je woordenschat kan verbreden, aangezien ik kennis heb gemaakt met een paar begrippen die je hedendaags niet vaak meer hoort. En, de illustraties zijn super mooi! Krijg bijna de neiging zelf de tekenpen op te pakken.

Ook Ssst! heeft als boek educatieve lessen, maar doet wel onder aan Professor Staal en neigt meer naar een les voor volwassenen. Ook hier zijn de illustraties weer adembenemend, al hadden deze van mij iets meer het verhaal mogen uitbeelden. Desalniettemin is mijn kleintje geboeid en luistert stil en aandachtig. Echt een boek om rustig van te worden!

Somoiso-boeken

Het rare verhaal van Professor Staal

Gaat over een man die van staal houdt en daarmee de wolken probeert te bereiken.

Ssst!

Gaat over een hipster die het lawaai zat is maar uiteindelijk in alle stilte toch iets mist.

Kortom, beide zijn zeker een aanwinst en een aangename afwisseling van de boeken in de kast. Nu maar hopen dat ik ze niet terug hoef te sturen, want Ssst! Professor Staal, ik ben aan het lezen!

 

Enthousiast  geworden? Bestel de boeken Ssst! (€ 11,95) en Het rare verhaal van Professor Staal (€ 7,95) hier >>

Previous ArticleNext Article