Suske en Wiske de musical – De Circusbaron

Wie kent ze niet? Suske en Wiske. Nou Uhhh, mijn kleintjes kenden ze niet. Want hoe logisch ze voor ons, als ouder, ook klinken, ik heb nog nooit voorgelezen uit een van de stripboeken. En aangezien de man hier alle stripboeken ergens in een stoffig hoekje heeft opgeborgen, was het ook wel logisch dat mijn kleintjes ook nog nooit van ze gehoord hadden.

Het was dus hoog tijd om de stripboeken onder het stof vandaan te halen en te introduceren aan mijn kleintjes. Want Suske en Wiske, het populaire stripduo, zijn alweer 70 jaar een feit en dus bijna nostalgisch. De verhalen zijn humoristisch maar ze beleven vooral ook veel avonturen. En dit doen ze samen met Tante Sidonia, Lambik, Jerom en natuurlijk Schanulleke.

Vanavond gaat de familiemusical Suske en Wiske, De Circusbaron in première

En dat zal ongetwijfeld een heel fijn feestje worden. Wij zagen afgelopen maandag deze voorstelling tijdens een try-out in het theater Gooiland in Hilversum en dus kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten.

Het verhaal.
Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus (Ben Cramer) die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij besluit zijn vrienden in te schakelen en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Zouden onze helden ook dit avontuur weer tot een goed einde kunnen brengen?

SUSKE EN WISKE MET LEEN VANDERSTEEN

Ik wist niet zo goed wat we verwachten konden, want na musicals als Assepoester en Rapunzel is dit toch even een ander genre. Maar vanaf het eerste aanstekelijke lied zaten we erin. Persoonlijk vond ik dat Lambik een beetje te overheersend was, maar goed, dat is hij in de stripboeken ook. Dat neemt niet weg dat Robbert van Unnik zijn rol fantastisch neerzet. En daarnaast vond ik Tante Sidonia, Eline Schmidt, haar rol fenomenaal spelen. Precies zoals je Sidonia uit de stripboeken kent. En natuurlijk Ben Cramer die overtuigend de rol van de ringmeester vervult.

Mijn kleintjes hebben een compleet andere voorkeur, wat betreft de opvallende spelers. Zij gaan ‘gewoon’ voor Suske en Wiske.

suske-wiske

Naast de fijne spelers, is de vrolijke muziek ook iets wat lang blijft nagalmen. Zeker als je je kleintjes na afloop een cd’tje met alle liedjes geeft. Het kost €10,00, maar is het dubbel en dwars waard.

Een aanrader? Absoluut! Maar… Ja er is een ‘maar’. Deze musical is een aanrader, maar wel voor kinderen vanaf 6+. Dat wordt er ook bij vermeld, maar het is ook zeker waar. Voor jongere kinderen is het verhaal gewoon niet te volgen en duurt de voorstelling te lang.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.SuskeenWiskeDeMusical.nl

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Klinkt leuk maar ik heb altijd moeite met voorstellingen waar kinderrollen worden gespeeld door volwassenen.