Ik wil niet naar school! Nee, ik ook niet…

school is stom

School is voor een ouder net zo vervelend als voor een kind. Behalve dan dat als ze eenmaal op school zitten, het toch wel erg fijn is dat de kinderen dáár zijn en jij hier. Maar wat daar allemaal aan vooraf gaat en wat er allemaal bij komt kijken als je kinderen op school zitten, kies ik toch liever voor het winkelcentrum om samen de H&M leeg te kopen dan dat ik mijn kleintje naar school breng.

En nu is het niet zo dat mijn kinderen met verschrikkelijke tegenzin naar school gaan, maar als ze mochten kiezen, dan bleven ze thuis. Ik snap dat en dit is waarom.

– Net als dat Gargamel smurfen haat, haat ik mijn wekker. Ik zou die wekker het liefst in een pruttelend potje mikken om er een brouwsel van te brouwen dat de ochtenden wat vriendelijker en wat zachter voor mijn ziel maakt. Maar helaas, Gargamel verliest het altijd van de smurfen. Het enige wat ik kan doen is de realiteit aanvaarden en toch maar weer opstaan. 

– Juffen krijgen alles te horen, oftewel ik moet echt op mijn woorden en daden letten, want voor je het weet heb je een grinnikende juf die je aanstaart.

– Ik ben zó toe aan vakantie! Alleen al om die pyjamadag. Ik HOUD van pyjamadagen. Ik ADEM zo nu en dan een pyjamadag. En ja, als de kleintjes dus naar school moeten, is er geen pyjamadag.

– Het kost bakken met geld. Niet dat het schoolgeld zo hoog is, maar die kinderen spelen een soort van Hans Klok op school alleen hebben ze nog niet echt door hoe ze hun spullen weer tevoorschijn toveren. En mama maar bekers, bakjes, pennen en zooi kopen…

– Soms voel ik me weer een klein meisje als ik het schoolplein oploop. Ontwijk ik die ene moeder die nog een paar knaken van me krijgt voor juffendag en staat de directrice bij de deur? Dan moeten we ons toch wel even keurig gedragen, maar in plaats van een keurige houding, gebeurt dit:

“Nee schat, ‘kut’ mag je niet zeggen!”
*Allemachtig, je hele wangen zitten vol met smeerkaas!*
“Goedemorgen mevrouw flapdrol”  – tegen directrice. 

“What the fuck.” Oh fuck, dat zei ik hardop?

– Oké, dat Hans Klok gebeuren krijgt nog een staartje. Ze kunnen namelijk wel weer dingen tevoorschijn toveren: knutselwerkjes, nog meer knutselwerkjes, nog véél meer knutselwerkjes, werkboeken, werkbladen, had ik al knutselwerkjes genoemd? En je raadt het al, niets maar dan ook niets daarvan mag weggegooid worden.

– Flashback! Diezelfde huttepetutten, Popie Jopies en irritante huilies lopen nog steeds rond op het schoolplein, alleen zijn ze nu een paar turven groter.

– En als laatste… Al dat huiswerk! Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! En het ergste is nog dat je erachter komt dat je als ouder nog bijna dommer bent dan je eigen kind uit groep 4.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

3 Comments

  1. Ja vakantie….sinds de kinderen op school zitten ben ik daar regelmatig aan toe.

  2. Hier gaat de dochter heel graag naar school, mama inderdaad wat minder. De wekker; de boterhammendoos maken; dat verdomde communicatiemapje; de rush om haar aan te kleden; tanden poetsen; haar kammen; poging voor een staart te maken die nooit het einde van de dag ziet! Argh gelukkig gaat ze wel graag :p

  3. Er staat ons nog heel wat te wachten zo te lezen 🙂