Haast

kind school brengen

Stel je woont op 2 kilometer van de basisschool van jouw kind. Of 3. Of 5 kilometer voor de helden. Want natuurlijk moest X naar deze school met de beste uitstroom cijfers. Hoogste gemiddelde cito scores. Je wilt jouw kind toch die kans geven. Als jij die ooit ook had gehad…. 

Vanzelfsprekend breng je hem of haar met de auto. Heb je het verkeer van tegenwoordig wel eens gezien?! Iedereen doet maar! Afslaan zonder richtingaanwijzer. Door rood rijden. En gefrustreerd dat we allemaal zijn. Dat de politie dat niet de kop in kan drukken schandalig! Nee, jouw kind wordt iedere dag veilig door jou weg gebracht.

Als het regent natuurlijk tot aan de ingang van het schoolplein. Met natte haren in de klas zitten is zo vervelend. Meestal parkeer je de auto rondom de school. Is wel dringen hoor, want weinig plek. Ach, een beetje inschuiven kan geen kwaad die kinderen steken wel tussen de geparkeerde auto’s door. Soms sta je in de bocht of op de stoep. Moeten die kinderen maar even van de stoep af om er langs te kunnen we hebben het toch maar slechts over een paar minuten. En als het wat langer duurt komt dat door die stomme juf/meester die de leerlingen vaak pas na de bel laat gaan. Ja, je hebt geklaagd want verdorie dat kost tijd en die heb je al zo weinig. Tussen de middag is het echt haasten hoor. Geen continu rooster klote school. Dat is toch niet van deze tijd?!

Verderop in de wijk is er wel plek, las je laatst in de belerende nieuwsbrief van school, maar dan moet je gewoon twee minuten langer naar en van school lopen. Twee minuten! Die kan je toch wel beter besteden! Twee minuten maal twee per dag is 4 minuten per dag. 20 minuten in de week. Maal 40 weken is 800 minuten per jaar. Dat is verloren tijd die je had kunnen besteden aan bijvoorbeeld Facebook. Instagram. Ja natuurlijk blijf je altijd in de auto wachten. Die schoolplein maffia met hun geroddel niets voor jou. Beter even de laatste status van je 1300 vrienden checken.

Soms wordt je wel eens aangesproken door zo’n Partij voor de Dieren of GroenLinks stemmer. Met hun zelf ingenomen smoelwerk. Of je even van de stoep af kan gaan want er kunnen geen kinderen meer langs. Je weet wel, van die wereld verbeterende gasten die sowieso tegen het gebruik van auto’s zijn. Waar halen ze het lef vandaan! Het gaat maar om een paar minuten!! Bemoei je met je eigen zaken en een ziekte kunnen ze krijgen. Egoistisch slag. Je zou maar zo’n moeder hebben. Door weer en wind op de fiets of lopend naar school. Arm kind. Nee, jouw Xje heeft het maar getroffen met zo’n moeder die altijd in het belang van hem of haar denkt.


 

Afbeelding: Shutterstock/Monkey Business Images

Previous ArticleNext Article