Het nieuwste Playmobil Family Fun thema: de Wintersportvakantie

playmobil winter snowworld

Onlangs las ik in een bekend Nederlands woonmagazine de uitspraak ‘Plastic speelgoed zou ik niet snel kopen. Het moet wel een beetje bij het interieur passen’. Naast dat ik het een zeer ongepast en niet relevant standpunt vind (speelgoed is om de fantasie van het kind te stimuleren) moest ik er ook hard om lachen; als je in huize Jo&Co al het plastic speelgoed zou weghalen bleef er weinig over….. Ik mag hopen dat het tijdschrift wat zinnen uit zijn verband heeft gerukt om er een smeuïge kop van te maken en dat de vrouw in kwestie niet daadwerkelijk is doorgeslagen in haar perfectie drang…. 

Enfin, 1 van ons favoriete plastic (!) speelgoed is Playmobil. Ieder jaar wordt er wel wat gekocht en gezien de oudste al 13 jaar is kan je wel raden hoe groot onze verzameling inmiddels is. Wat ik zo fijn vind aan Playmobil naast de oerdegelijke kwaliteit is dat het tijdloos blijft.
playmobil skihutHet klassieke Playmobil huis van Faye, de boswachterscollectie van Sieb of het prinsessenthema van Jade wordt moeiteloos afgewisseld met de nieuwste aanwinst: de skihut. Het is niet voor niets al vanaf het begin in 1979 een daverend succes op de speelgoed markt.

Playmobil wintervakantie snowworld

Voor de lancering van het gloednieuwe PLAYMOBIL wintersportthema werden wij uitgenodigd om naar het Playmobil Wintersport Chalet bij SnowWorld in Zoetermeer te komen. Voor ons als wintersport leken ook DE uitdaging om een keer op de latten te staan. Terwijl de oudste drie meiden hun leven voor het eerst waagden op de piste zoefden Vlinder en ondergetekende eindeloos de ijskoude helling af op een slee (‘nog een keer mama!’ check de rode wangen). Ondertussen kregen we gezelschap van diverse Playmobil figuren en na afloop konden we onder het genot van een zeer welkome mok chocolademelk uitgebreid het nieuwste Playmobil thema bewonderen.

Besneeuwde bergen zijn enorm geliefd bij jong en oud en daarom lanceert PLAYMOBIL dit seizoen een ultiem gezellig nieuw thema: De Wintervakantie in de sneeuw. Wintersport- en sneeuwliefhebbers kunnen hun hart ophalen met eindeloos veel sneeuwpret en avonturen op de berg. De collectie is uitgerust met een skihut met restaurant en lodge, een skischool, een winterse 4×4 SUV met dakkoffer, een sneeuwscooter, een sneeuwballengevecht en verschillende wintersporters op ski’s, snowboard of de snowtube. Om de wintersportbeleving zo realistisch mogelijk te maken is aan de kleinste details gedacht. Van verschillende lange latten en skiklas met mascotte tot de meest typische pistegerechten en alles is aangekleed in gezellige, winterse kleuren. Bij het winterse chalet met restaurant hoort een gezellige lodge, waar sportievelingen na een actieve dag op de piste met rode wangen tevreden in hun slaapzak kruipen. Het thema is uit te breiden met verschillende  (wedstrijd)skiërs en -snowboarders, een sneeuwballengevecht en een skischool. De brede winterse collectie maakt het mogelijk om een compleet wintersportgebied te creëren en met de hele familie van de berg te suizen.

Playmobil wintervakantie snowworld

Playmobil Family Fun winter

PLAYMOBIL heeft in haar collectie verschillende thema’s die net als de Wintersportvakantie vallen in de categorie Family Fun. In deze categorie staan avontuurlijke uitjes voor het hele gezin centraal. De PLAYMOBIL Wintersportvakantie is te koop bij alle bekende speelgoed- en webshops. De PLAYMOBIL Wintersportvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bestaat uit de volgende items:

9280 Skihut
9281 4×4 met dakkoffer
9282 Skischooltje
9283 Sneeuwballengevecht
9284 Skiër op snowblades
9285 Sneeuwscooter
9286 Wintersporters
9287 Biatlete
9288 Wedstrijdskiër

Tot slot

En beste mevrouw uit het woonblad speciaal voor u: PLAYMOBIL inspireert kinderen hun eigen avonturen te creëren en hun fantasie de vrije loop te laten. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden. Er werden inmiddels 3 miljard van de populaire en kenmerkende speelfiguren en talloze speelwerelden geproduceerd, om kinderen in meer dan 100 landen wereldwijd speelplezier te bezorgen.

Previous ArticleNext Article