Autumn/winter ’18/’19 trends kindermode met een vleugje Jo

kindermode-gezin

*tromgeroffel* Hoera, het is september en dat betekent weer traditioneel de nieuwe wintercollectie in de winkels! *bam*

Ik dacht laat ik eens positief beginnen en één voordeel opnoemen van de koude, sombere periode die najaar heet… Terwijl verschillende mode magazines hun dikste editie uitbrengen en bloggers social media vol spammen over trends en hot items, duik ik eerst de kast van Co in: wat past nog en wat kan doorgeschoven worden? Om te voorkomen dat ik met winterjas zes thuiskom terwijl er geen maillots meer in de kast liggen probeer ik altijd eerst mijn verstand te gebruiken. 

Ondanks dat ik jarenlang in modebranche gewerkt heb en etalages volgegooid hebt met de ‘last season’ items ben ik privé niet zo trendgevoelig. Ik koop al jaren hetzelfde model jeans van merk X en loop het liefst in seventies items lang voordat iemand de trend ‘bohemian’ er op had geplakt (overigens mag de wijde pijpen broek weer deze winter dus ik ben ook een beetje hip). Ik heb al vele trends aan mijn neus voorbij laten gaan (iets met heuptassen, sneakers met ingebouwde hak en streepbroeken waarin ik meer een zebra leek met obesitas dan een trendvolger) en heb zelfs nog kleding van toen ik thuis woonde…..hoe vintage….

Enfin, omdat deze site meer gericht is op ouders in plaats van yuppen die hun meer dan fulltime salaris in één keer neertellen voor één designer item, richt ik mij op drie trends die je de komende winter gaat zien in de wereld die kindermode heet. Uiteraard met sarcastische noot, want hey we hebben het wel over kleding en niet over een harttransplantatie.

Retro historie: Voor de Netflix fanatiekelingen maken we een stap terug in de tijd naar The Crown. Denk aan dramatische prints als een ruit, tijger of de klassieke bloemenprint het liefst met elkaar gecombineerd uitgevoerd in zware materialen als bont en  fluweel. Je ziet veel warme kleuren als terra, mosgroen, bruin, nachtblauw, oud roze, donkerrood en aubergine. Tikkie kak en vooral op stand. (En mocht je het laatste woord lezen als opstand en niets voelen voor deze trend combineer dan die fluwelen jasjes met leuke tuniekjes, wijde pijpen jeans en afzaklaarzen a la Jo.)

De astronauten look: heb je een kind met lef en een school met een stevig pestbeleid laat je kind dan als astronaut naar school gaan. Glitter, lovers, metallic, zilver en goud, knal kleuren; je kan helemaal los. Ben je iets minder overtuigd van je kinds ruimtevaart ambities combineer dan die metallic rokjes of glans print met een neutraal item. En natuurlijk kan je richting 25 december handig gebruik maken van deze trend en je kind omtoveren tot levende kerstboom. Het meeste is dan toch al in de sale.

Sportwear meets vintage: denk preppy. Sportieve items als hoodies en sportbroeken met vintage details zoals biezen en fluweel, in felle kleuren als rood en groen gecombineerd met grijs en zwart. Comfortabele kleding geinspireerd op sport en hiphop (dus laat die trainingspak in de kast voor zaterdagochtend).

Mocht u net als ondergetekende niet zo ruim in de slappe was zitten en nog een berg kleding hebben van de oudste kinderen die prima naar de jongste kunnen denk dan dat het modeseizoen slechts 6 maanden duurt. En dus ook die donkere dagen, maar daar denken we even niet aan. Gewoon mixen met items die je al in de kast heb liggen. Met een beetje pech lopen ze drie maanden in hun skipak en moonboots. Valt zoonlief na een halve dag een gat in de knie van zijn preppy sportbroek. Blijkt de fluwelen jas van dochterlief af te geven na een regenbui. Rood. En zweet die metallic legging zo gigantisch dat je de geur er niet meer uitkrijgt. Over een half jaar kunnen de zomerjurkjes weer uit de kast. Tot die tijd: shop verstandig!

Afbeelding kindermodeshow: Pavel L Photo and Video/shutterstock

Previous ArticleNext Article