De beschermbeer

Mijn peuter komt elke avond standaard rond een uur of elf weer uit zijn bed gestrompeld. Eerst hoor ik vluchtig een paar voetjes over het laminaat stappen en vervolgens hoor ik hem bonkend op zijn billen van de trap af komen (hij slaapt op zolder). Het zit inmiddels in zijn systeem, waar wij natuurlijk niet zo heel blij mee zijn. We vinden hem lief hoor en we zijn graag bij hem, maar een avondje ongestoord zonder kind(eren) doorbrengen, zou ook weleens fijn zijn. Dus na een tijdje struisvogelpolitiek werd het toch echt tijd om actie te ondernemen.

Bang in het donker

Als eerste moet ik erachter zien te komen waarom hij elke avond naar beneden, onze slaapkamer in vlucht. Dat mysterie is snel opgelost. Hij is namelijk bang als een haas, want het is zo donker. De oplossing lijkt dan simpel. Een lichtje! Ikea heeft hele mooie stopcontact lichtjes én zaklampjes. Die moeten voldoen om het donker te verjagen. Hij lijkt tevreden te gaan slapen en we hopen dat hij nu een keer niet voor het kraaien van de haan naar beneden komt. Maar dezelfde avond nog wordt onze goede hoop verstoort door een jongetje dat van de trap af gebonkt komt. Het probleem ligt dus dieper dan het licht.

Hij is bang. Als ik bij hem lig, is het goed. Maar ja, ik ga niet elke nacht bij hem liggen, want dan wordt de man bang. En dan zijn we nog verder van huis. Hij heeft iets nodig wat hem comfort geeft en gerust stelt. De rateltjes gingen even bij me werken, maar ik kwam niet verder dan een knuffel in zijn bed.
Maar toen kwam de ‘Beschermbeer’ voorbij… De peuter mocht een nieuw kinderdekbedovertrek uitzoeken en hij koos voor beer Bobby van het Nederlandse merk Covers & Co. Ik gaf hem geen ongelijk, ik werd er ook wel vrolijk van.

Niet meer bang, dankzij de Beschermbeer

Toen mijn peuter na de zoveelste avond, lichtelijk in paniek, naar beneden denderde, was het tijd om de volgende strategie toe te passen.
Ik had dus dat gave dekbed klaar liggen en de peuter wilde het overtrek maar al te graag op zijn bedje hebben. Toen we het samen uitpakten was hij zo laaiend enthousiast, dat ik in mijn enthousiasme één of ander lulverhaal begon over een beschermbeer. Mijn peuter trapte er met beide benen in. ‘Wow’, dacht hij, ‘als ik onder deze beer ga slapen, hoef ik niet meer bang te zijn’. Althans, dat was wat ik dacht dat hij dacht. Hij was in ieder geval erg blij met zijn ‘Beschermbeer’ en kon niet wachten om ’s avonds in zijn bedje te kruipen. Op de betreffende waren ook wij vol verwachting van de magische krachten van zijn Beschermbeer. Zal hij lekker doorslapen vannacht?

Maar je kunt het al raden. Dit dekbed is super gaaf, maar een beer met magische krachten?! Maak dat de kat wijs!

berscherm beer

Previous ArticleNext Article