Boeken top 3 van mijn peuter

Vrijdag kon je de boeken top 3 van mijn zesjarige zien. Mijn peuter heeft een heel andere voorkeur betreft de voorleesboeken. Als ik aan hem vraag of hij een boekje wilt uitzoeken, komt hij standaard met de volgende boeken aanzetten:

1. De Graffalo
Geniaal boek! Bevat humor, spanning en is op rijm geschreven (daar houd ik dan weer erg van). Ook de tekeningen zijn erg leuk en de verfilming is ook zeker een aanrader!

gruffalo

2. Wij gaan op berenjacht
Nog zo een boekje wat lekker voorleest. Na een aantal keer lezen kunnen de kleintjes een beetje meedoen. Op berenjacht gaan, dat spreekt een kleintje natuurlijk meteen aan, want dat is spannend!

wij-gaan-op-berenjacht

3. Gekke Geppie Gans
Geppie is precies als alle andere ganzen om haar heen, maar ze wil anders zijn… De opbouw (heen en terug) van het verhaal is eigenlijk een beetje hetzelfde als bovenstaande boeken. Blijkbaar houd mijn peuter daarvan. Dit boek van Gekke Geppie Gans maakt het vooral leuk, omdat je gemakkelijk mee kunt doen met de bewegingen. Klapperen als een vleermuis, krijsen als een toekan, glijden als een pingiün, enzovoorts.

geppie gans

Previous ArticleNext Article