Brave nu ook op Netflix

Al een paar maanden heeft mijn kleuter het over de film met de moeder die een beer geworden is. Ze was met haar vader naar de bioscoop geweest en de film had een behoorlijke indruk op haar achtergelaten.

Zoals jullie misschien wel weten, kijken wij bij ons thuis eigenlijk alleen nog maar Netflix als we tv kijken. Voor ons is Netflix al zo een begrip, dat ik laatst heel erg verbaasd was, dat een vader van school er nog nooit van gehoord had. Toen ik dat vervolgens op Twitter meldde, waren er behoorlijk wat verbaasde reacties… En dat waren geen reacties van ‘Hoe kun je dat nou niet weten?’ Nee, de reacties waren ‘Uuuhhh, ik ken het ook niet’ en ‘Is het raar als ik het ook niet ken?’
Nou ja, nee dus, niet raar! Maar wel jammer. Het is namelijk een superleuke manier om series en films te kijken, ook voor kleintjes. Netflix wordt aangeboden in een abonnementsvorm. Elke maand betaal je een bedrag van ongeveer €9,00 en daarmee kan je films en series online streamen. Er staan verschillende films en series op Netflix, waaronder ook Disneyfilms.

En zo kom ik weer terug bij de film met de moeder die een beer geworden is. Deze film, Brave, staat sinds kort ook op Netflix. En daar heeft mijn kleuter lang op gewacht. Deze spannende avonturenfilm, gaat over een stoere prinses die niet helemaal op één lijn zit met haar moeder. Ze heeft een ander beeld van de toekomst dan haar moeder voor haar heeft en de prinses ‘Merida’ denkt het op te lossen met een toverspreuk wat een vervloekte wens blijkt te zijn. De moeder van Merida verandert in een beer (wat dus nogal indruk heeft gemaakt op mijn kleuter) en dat terwijl de vader van Merida, de beste berenjager van het land is. Als dat maar goed komt… Inmiddels weet ik dat wel, mijn kleuter kan er namelijk geen genoeg van krijgen en we hebben de film al meerdere malen samen gekeken.

Schermafbeelding 2014-05-30 om 23.05.40

Meer info over Netflix vind je op www.netflix.com

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ja leuke film! Ik keek hem van de winter in het Duits met mijn gastkindjes, maar zal hem via Netflix ook eens aan zetten 🙂