Top 3 kinderboeken – aldus de achtjarige

Vanaf groep drie krijg ik als ouder van de juf te horen “lezen, lezEN, LEZEN met je kleintje! Het is zó belangrijk om te lezen. Voorlezen, samen lezen, boeken halen bij de bieb, leesbingo’s in de vakanties, lezen voor het slapen, lezen aan de ontbijttafel, lezen op het toilet, lezen, lezen, lezen”. Oké, ik snap het.

kinderboeken-top-3

Lezen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling, een van de redenen dat de Kinderboekenweek in het leven is geroepen. En natuurlijk om de kinderboeken te promoten. Mijn achtjarige, die inmiddels goed lezen kan, heeft een duidelijk voorkeur voor bepaalde kinderboeken.

Vandaag haar top 3 kinderboeken. 

1. Super Juffie op kamp

Mijn dochter kan humor en een beetje spanning in kinderboeken wel waarderen. Daarnaast zou ze niets liever willen dan later juf worden, Super Juffie is eigenlijk een soort idool voor haar.

super-juffie-op-kamp

Het verhaal: Juf Josje gaat met haar klas op kamp. Kleine tegenvaller is alleen dat meester Snor ook meegaat. Zelf heeft hij er in ieder geval wél erg veel zin in… Ondanks zijn aanwezigheid begint juf Josje ook uit te zien naar het kamp. Het kan toch wel een keer drie dagen gewoon goed gaan?

€ 13,99 – Bestellen >>

2. Heksje Lilly tovert in het circus

Heksje Lilly is ook een favoriet bij de achtjarige. Wellicht is het de magie die haar aanspreekt en wederom de luchtige humor. Lilly lijkt een heel gewoon kind. En dat is ze eigenlijk ook. Maar ze kan ook iets heel bijzonders: Lilly kan namelijk toveren.

heksje-lilly-tovert-in-het-circus

Het verhaal: Het circus is in de stad. Lilly, Leon en hun moeder hebben kaartjes voor een speciale Galavoorstelling die helemaal uitverkocht is. Maar Lilly’s beste vriendin Mona wil ook mee. Lilly bedenkt een spreuk waarmee ze Leons wil kan omdraaien: alles wat hij wil, wil hij niet meer en alles wat hij niet wilde, wil hij wel. Nu wil hij niet meer mee. Das handig! Of toch niet?

€ 9,99 – Bestellen >>

3. Robins wonderlijke reis naar Lovestation22

Een verrassende wending, maar op 3 komt Robins wonderlijke reis naar Lovestation22. Ze is er nog mee bezig, zoals ze zelf zegt, maar het behoort toch al tot haar tot 3. Robins wonderlijke reis naar Lovestation22 is ook typisch een boek dat je er af en toe bij pakt om lekker in te bladeren, dierenfeitjes of tips te lezen.

robin-boek-lovestation

Ook zit er een verhaallijn in het boek: Robin is volgens haar vader een zelfstandige dame en volgens haar buurjongen Jeroen is ze nogal een jongensmeisje, maar wel één die met dieren kan praten. Het is dus ook niet zo gek dat ze heel veel van dieren weet en later bioloog wil worden.

€ 19,95 – Bestellen >>

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Hier ook super juffie en Lovestation22, vooral die laatste vinden we erg leuk 🙂