Lief meisje, er is iets

Lief meisje, er is iets wat ik je zeggen wil.

Met poppen spelen, verhaaltjes schrijven, kinderliedjes luisteren, verkeerde songtekst blèren, lachen om Peppa Big, huilen bij een tienersoap, het is goed zoals je doet.

Lief meisje, er is iets wat je horen moet. 

Dyslexie, epilepsie, tienen halen, voor je gevoel alweer falen, zelfverzekerd, zenuwachtig, trots, verlegen, jij bent goed genoeg.

Lief meisje, er is iets wat je van mij aannemen moet.

Bovenbenen, spillebenen, stralende ogen, onzekere blik, sproetjes, pukkeltjes, lang haar, flut haar, groeien en stilstaan, je bent goed zoals je bent.

Niet perfect, maar gewoon goed! Mensen zullen wensen dat je gehoorzaam bent en luistert. Dat je de hoogste cijfers haalt en netjes werkt. Dat je je gedraagt en aan al hun verwachtingen voldoet. Maar geloof me lief meisje, dat lukt niet en dat hoeft ook niet.

Laat de mensen maar praten, dat verander je nooit.

Lief meisje, er is iets wat ik je zeggen wil, wat je horen moet. Ik wil niet dat je perfect bent. Ik wil niet dat je perfect doet. Ik wil dat je het probeert. Ik wil dat je het verkloot. Ik wil dat je opnieuw begint. Ik wil dat je leert.

Maar ik wil nooit dat je denkt dat je perfect moet zijn.

Want lief tienermeisje, wanneer je denkt dat perfectie je waardevol maakt, zul je breken. Het zal je breken omdat je jezelf nooit goed genoeg zult vinden. Het zal je breken omdat perfectie een onhaalbaar doel is om na te blijven streven.

Wees onbevreesd. Wees vriendelijk. Wees respectvol. Wees moedig. Maar neem alsjeblieft van mij aan, wees niet perfect.

Je bent goed zoals je bent.

Previous ArticleNext Article