21 positieve dingen aan een kind met ADHD

kind met ADHD

Verwar de krachten van ADHD niet met de symptomen! Het zijn de unieke eigenschappen en vaardigheden van je kind met ADHD. Deze krachten maken je kind je creatiever, spontaner, zorgzamer en energieker dan ieder ander kind. Wees trots op al het out-of-the-box denken, de humor, de gedrevenheid en passie die bij je met ADHD horen.

Druk zijn is namelijk een talent!

Zelden gebrek aan energie

Ze hebben zelden gebrek aan energie om iets te doen en zijn daardoor ook zelden saai. Ze zijn dan ook fanatiek deelnemers aan activiteiten of sporten. Een kind met ADHD kun je gerust in je team hebben!

Gretig en hyperfocus

Een kind met ADHD is gretig en heeft een hyperfocus waar je u tegen zegt! Hoewel vaak gedacht wordt dat deze kinderen moeite hebben om hun aandacht te reguleren, kunnen ze wel degelijk een langere periode zeer geconcentreerd met een taak bezig zijn. Áls deze taak maar zijn belangstelling heeft. Veel wetenschappers, schrijvers en kunstenaars met ADHD hebben zeer succesvolle carrières gehad, grotendeels omdat ze zich urenlang kunnen concentreren op wat ze doen.

Heel veerkrachtig

Kinderen met ADHD hebben veel te maken met teleurstellingen in het leven. Maar ze zijn heel veerkrachtig, kunnen tegenslagen overwinnen, zich aanpassen aan nieuwe strategieën en oplossingen zoeken voor complexe problemen.

Behulpzaam

Een kind met ADHD wil anderen helpen. Ze zijn vrijgevigheid en hebben het verlangen om degenen waar hij om geeft, een plezier te doen. Zo ze heel beschermend voor degenen om wie ze veel geven, bijvoorbeeld hun broertje of zusje.

Humor

Deze kinderen zijn slim, creatief én grappig. Ze gebruiken vaak zelfspot om de wereld eraan te herinneren dat perfectie helemaal niet interessant is. Ze gaan uitdagingen aan en bedenken nieuwe manieren om met hun symptomen om te gaan. En onderweg ontwikkelen ze een gevoel van nederigheid en zelfrespect.

kind met ADHD

Creatieve oplossingen

Kinderen met ADHD hebben de neiging creatiever te denken. Ze zien vaak oplossingen die neurotypische mensen niet zien. En deze creativiteit kunnen ze op vreemde, maar ook prachtige manieren gebruiken.

Ambitieus en doorzetters

Kinderen met ADHD zijn ambitieus en laten zich niet beperken door grenzen. Hoewel dit tijdens het opvoeden niet altijd (voor de ouder) per se positief is, zal zijn doorzettingsvermogen en ambities wel helpen om later in het leven daar te komen waar hij zijn wil. Vaak worden ADHD’ers ook ondernemers, omdat ze risico’s durven te nemen.

Spontaniteit

Een kind met ADHD kan onvoorspelbaar en spontaan zijn. Dat zorgt voor leuke en verrassende momenten in het leven. Sterker nog, impulsief handelen resulteert soms in prachtige dingen!

Nog veel meer!

En zo kan ik nog wel even doorgaan met positieve dingen opnoemen aan een kind met ADHD.

Kinderen met ADHD…

… groeien vaak op tot vernieuwers en ondernemers.
… zijn nieuwsgierig.
… zijn gevoelig.
… kunnen orde vinden in chaos.
… zijn goede probleemoplossers.
… kunnen zichzelf bezig houden.
… zijn fantasierijk.
… zijn geïnteresseerd in het leren van nieuwe dingen.
… zijn volhardend.
… zijn bereid om te onderzoeken.
… denken buiten de kaders.
… hebben een verhoogde intuïtie.

kind met ADHD

Grote dromen

Maar wat ik nog het allermooiste vind aan een kind met ADHD? Ze laten zich niet uit het veld slaan. De sky is the limit!

Ze dromen groots.


kind met ADHD

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article