De jurk voor het bruidsmeisje? Hier 7 waardevolle tips!

Wanneer je gaat trouwen, wil je natuurlijk dat alles er tip top uitziet! Eén van de belangrijkste dingen is natuurlijk je bruidsjurk. En wanneer dat geregeld is, kun je je aandacht gaan vestigen op andere dingen. Zoals het bruidsmeisje! Want na jou als bruid, is ook het bruidsmeisje een middelpunt van de aandacht. Alle ogen zijn gericht op de kleine meid die voor jou uit door het gangpad loopt. Gaat ze bloemblaadjes strooien? Lacht ze lief in de camera? En het belangrijkste, matcht de jurk van het bruidsmeisje met jouw jurk?

Moet de jurk van het bruidsmeisje matchen?

Ten eerste, er zijn geen regels over de jurkjes van je bruidsmeisjes, behalve de regels die jij zelf bepaalt. Het is jouw bruiloft, dus jouw feestje. Sommige bruidjes zullen kiezen voor een jurk voor het bruidsmeisje die overeenkomt met de kleur van hun eigen trouwjurk, zodat de trouwjurken met elkaar matchen. En anderen zullen het bruidsmeisje zelf laten bepalen welke jurk ze wil dragen. Het is maar net hoeveel waarde je hecht aan een ‘perfect plaatje’. Doe dus vooral waar je je goed bij voelt. Dat gezegd te hebben, hebben we toch een paar tips voor degene die graag de jurken willen matchen.

Of het bruidsmeisje nou je buurmeisje, je nichtje, het dochtertje van je vriendin of je eigen dochter is, hier zeven tips waar je aan moet denken bij het kiezen van een jurk voor het bruidsmeisje.

Tip 1. Let op de stijl

De kleuren van de jurken hoeven niet overeen te komen, maar de stijl van de jurk van je bruidsmeisje moet wel passen bij het algemene thema van je bruiloft. Als jij voor een bohemian bruiloft stijl gaat, dan wil je niet dat je bruidsmeisje super klassiek voor je uitloopt.

Tip 2. Materiaal is heel belangrijk!

Je wilt je bruidsmeisje in een prachtige jurk zien, maar houd er rekening mee dat het materiaal van de jurk heel belangrijk is. Het materiaal van de jurk voor je bruidsmeisje mag niet kriebelen! Ook moet de jurk niet te stijf zitten of te zwaar zijn. En dan moet je ook nog stof dat snel kreukt vermijden. Het beste is om een jurk te kiezen die soepel valt, waar je bruidsmeisje vrij in bewegen kan.

Tip 3. Houd rekening met haar leeftijd

Afhankelijk van de bruidsmode, kun je als bruid natuurlijk best kiezen voor een jurk die een beetje sexy is. Maar aan je bruidsmeisje moet natuurlijk helemaal niets sexy zijn. Liefelijk is wat een bruidsmeisje moet uitstralen. Geen lage hals uitsnede of een te korte rok. Maar ook geen te lange rok, want je wilt natuurlijk ook niet dat ze struikelt wanneer ze voor je uitloopt.

Tip 4. Denk aan het seizoen

Je bruidsmeisje loopt de hele dag in haar jurkje. Als je trouwt in de winter, zijn korte mouwtjes best fris. Zorg ervoor dat je bruidsmeisje een vestje of een bolero over haar jurkje aan kan trekken. Of kies voor lange mouwen. En wanneer je in de zomer trouwt, geldt natuurlijk het tegenovergestelde. Dan kies je sowieso voor korte mouwtjes en misschien een accessoires zoals een bijpassende waaier.

Tip 5. Vraag om haar mening

Natuurlijk wil je een bruidsmeisje in een jurkje dat jij enig vindt. Maar wat je niet wil is een jurkje voor je bruidsmeisje dat zij zelf afschuwelijk vindt. Stel je voor dat ze op de grote dag zelf weigert de jurk aan te trekken. Of erger nog, met een boos gezicht naar het altaar loopt. Haar mening vragen over de jurk kan daarom echt geen kwaad.

Tip 6. Bestel de jurk zo laat mogelijk

Het is handig om de jurk voor je bruidsmeisje zo laat mogelijk te bestellen. Waarom? Nou kleine meisjes groeien en voor je het weet zit ze net in een groeispurt, waardoor ze opeens een maat groter nodig heeft. Vraag aan de bruidswinkel hoe lang de levertijd is en probeer de aankoop zo ver mogelijk tot de trouwdatum te rekken. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk, want je wilt hier geen stress over hebben.

Tip 7. Laat haar speciaal voelen

Je bruidsmeisje is op de grote dag misschien wel net zo nerveus als jijzelf. En dat is heel begrijpelijk, want voor een moment zijn alle ogen op haar gericht. Zoek een manier om je bruidsmeisje op haar gemak te stellen en geef haar vooraf wat extra aandacht. Benoem vooral dat ze heel speciaal voor je is en dat je het fijn vindt dat ze je bruidsmeisje wil zijn.

Met deze tips in je achterhoofd wordt het kiezen van een jurk voor je bruidsmeisje een appeltje eitje en voor je het weet is die grote speciale dag daar!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article