Juf, mag het een uurtje later?

Ochtenden zijn niet echt ons ding. Althans, schoolochtenden. Over de weekendochtenden en vakantieochtenden zal ik niet klagen, maar dan is er ook geen enkele tijdsdruk. Een schoolochtend daarentegen, verloopt gewoon nooit eens vredig en harmonieus. Er moeten teveel dingen gebeuren binnen een korte tijd na het ontwaken. Wassen, aankleden, broodjes smeren, ontbijten, schoenen zoeken, tanden poetsen, haren kammen en dat allemaal in een tijdsbestek van een uur. 

Als, daar heb je hem, áls de kinderen wakker worden. Want nu het einde van het schooljaar nadert, nadert ook het einde van ons latijn. En ze hebben het weer eens niet van een vreemde, want wanneer ik de snoozeknop voor de tweede keer indruk, bedenk ik stiekem smoesjes die ik aan de juf zou kunnen vertellen. Zal ik het een keertje doen? Gewoon nog een uurtje doorknorren en me straks tegen de juf verontschuldigen, omdat we ons verslapen hebben?

Nee, toch maar niet en ik schop mezelf het bed uit.

Mijn kinderen zijn zonder wrede manieren, niet meer wakker te krijgen. Zoete liedjes als ‘wakker worden, hoor de vogeltjes fluiten’ worden beloond met een kattige HOU OP! En een beetje kriebelen op de ruggetjes wordt afgesnauwd met een GA WEG! En dat gecombineerd met mijn eigen ochtendhumeur, zorgt voor zeer ongezellige ochtenden.

Uit bed schoppen is voor mijn kinderen ook de enige manier. Figuurlijk dan he, mensen! Niet letterlijk. En terwijl ik naar de vermoeide koppies van mijn kleintjes kijk, kan ik alleen maar denken, het was nog lang geen tijd om wakker te worden, wie heeft deze schooltijden bedacht? Was het niet wetenschappelijk bewezen dat die kinderhoofdjes pas na 10.00 normaal kunnen functioneren?

Dus juf, is het niet een idee? Gewoon die laatste weekjes van het schooljaar een uurtje later beginnen? Dan hoef ik me niet zo schuldig te voelen als die bbq doordeweeks weer eens aangaat en de kleintjes daardoor weer veel te laat op bed belanden.

En geloof me, karma doet haar werk wel. Want in het weekend staan ze netjes om 7.00 uur naast mijn bed.


Origineel gepost juni 2017
Update juni 2024

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article