Ikea poppenhuis gemakkelijk pimpen

Het mooie van een Ikea poppenhuis is dat dit speelgoed niet kapot te krijgen is. Het is stevig, eenvoudig én duurzaam want het kan tig rondes mee. Maar op een gegeven moment is het wel leuk om zo’n Ikea poppenhuis een beetje te pimpen. Om je wat ideeën en inspiratie te geven, hebben we vandaag deze leuke Ikea poppenhuis hacks voor je op een rij gezet.

Ikea poppenhuis FLISAT

Het poppenhuis is dus van Ikea (FLISAT) en kan ook als open kastje gebruikt worden. Het poppenhuis is te koop bij de Ikea voor €44,99. Vind je het nou zonde om zo’n nieuwe poppenhuis te pimpen, dan kun je natuurlijk even op Marktplaats kijken. Daar staan er genoeg te koop en een tweedehands Ikea poppenhuis is extra leuk om op te knappen.

Poppenhuis behangen

Het eerste wat je kunt doen om een Ikea poppenhuis op een simpele manier te pimpen is een behangetje ophangen. Het mooie van poppenhuis behang is dat je het heel gemakkelijk kunt vervangen. Ben je het behangetje zat? Dan hang je weer een ander printje op in je Ikea poppenhuis. Dat noemen we nou een Ikea poppenhuis hack.

Ikea poppenhuis pimpen of behangen

Dit tulpen behangetje is een leuk voorbeeld om mee te behangen. Je kunt dit behang kopen in verschillende kleuren en maten van de tulpjes. En leuk te combineren met het behang in een Hollands sfeertje.

Behang is dus een makkelijke manier om een kamertje te pimpen, maar hoe kom je aan behang? Nou, daar kunnen wij je bij helpen. Wij hebben namelijk een aantal toffe poppenhuis behangetjes die je zelf kunt printen. Zo hebben we bijvoorbeeld ruimtevaart behang of een éénhoorn behang. Alle behangetjes om een Ikea poppenhuis te pimpen vind je hier in onze printshop.

Poppenhuis schilderen

Een andere manier om je poppenhuis te pimpen is door de muren van de kamers te schilderen. Standaard worden de muren houtkleurig afgeleverd, maar je kunt ze natuurlijk heel gemakkelijk zelf een kleurtje geven. Heb je schilderen onder de knie en kun je best goed gedetailleerd schilderen, dan kun je proberen om dakpannetjes op het schuine deel te schilderen.

Of dit is ook een leuke Ikea hack: dakpannen maken van ijsstokjes! Zoals je op het plaatje hierboven ziet. Dat is natuurlijk wel even werk, maar zeker een originele manier om je poppenhuis te pimpen.

Gemakkelijke poppenhuis accessoires

En wanneer je het huis zelf gepimpt hebt, kun je het nog afmaken met leuke accessoires. Denk aan een vlaggenslinger (altijd leuk! en heel makkelijk te maken) en aan schilderijtjes of een klok die je aan de muur hangt.

Kleine lichtjes ophangen in je gepimpte huis is ook heel sfeervol! En wat is nou een poppenhuis zonder poppetjes? De schattige muizen van het muizenhuis zijn superleuk. Maar gewoon houten poppetjes kunnen natuurlijk ook.

Ideeën genoeg

Al met al zijn er genoeg ideeën om een Ikea poppenhuis te pimpen. Het belangrijkste is denk ik om je poppenhuis een mooi behangetje te geven en leuk aan te kleden met accessoires. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, dan kan ik je naar Pinterest verwijzen. Het DIY walhalla. Daar vind je nog veel meer ideeën betreft het pimpen van een poppenhuis.

Previous ArticleNext Article