Dry January, volhouden lukt met deze drankjes! 0

Dry January houdt in dat je de eerste maand van het jaar geen alcohol drinkt. Het is sinds het begin van 2013 enorm populair en een maandje geen alcohol schijnt ook echt zo zijn voordelen te hebben. Voor de één is het een fijne manier om na de feestdagen weer een beetje in het gareel te komen en voor de ander is het een moment van bezinning wat alcohol eigenlijk allemaal met je doet. Wat je reden ook is, het einde is in zicht en het volhouden begint nu echt een uitdaging te worden. Maar we hebben goed nieuws! Geen alcohol drinken betekent niet dat je niet aan een leuke en smaakvolle drankjes, of beter gezegd, mocktails, kunt nippen.

Wij hebben de lekkerste en leukste drankjes zonder alcohol op een rij gezet, zodat je ook dat laatste stukje van Dry January kunt volhouden.

Tip: een Soda Stream is echt een musthave tijdens Dry January! Het is sowieso een aanraden, want met een Soda Stream heb je het hele jaar door lekker vers bruiswater.

Citrus Kombucha Fizz met chili

mocktail

Deze mocktail past met zijn citrus perfect in Dry January. En met de toevoeging van een beetje chilipoeder, krijg je het vanzelf warm van binnen. Mocht de chilipoeder nou teveel van het goede voor je zijn, doe dan een takje rozemarijn in deze mocktail.

Ingrediënten van deze Citrus Kombucha Fizz met chili:

  • 1/2 sinaasappel in plakjes gesneden
  • 1/2 grapefruit in plakjes
  • 1/4 deel vers geperst sinaasappelsap
  • 1/4 deel sap van een grapefruit
  • 1/2 deel bruiswater van de Soda Stream
  • snuf chilipoeder

De Virgin Mojito!

Zomer of winter, alcohol of geen alcohol, ik hou van de Mojito! Dry January? Virgin Mojito it is…

Ingrediënten voor de Virgin Mojito:

  • 1/2 limoen
  • 1 takje munt
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 200 ml bruiswater van de Soda Stream
  • eventueel ijsklontjes

Lemon cherry mocktail

non alcohol

Oeh, deze mocktail is lekker! Je kunt de kersensiroop zelf maken of je koopt een fles kersensiroop online.

Ingrediënten voor de lemon cherry mocktail:

  • bodempje kersensiroop
  • aanvullen met bruiswater lemon smaak van Soda Stream
  • partje lemon (en eventueel partjes sinasappel/grapefruit)
  • takje verse tijm

Winterse appelcider mocktail

non alcohol

Van deze mocktail ga je écht blij worden, want het drankje heeft alles waar het winterseizoen voor staat. Het is zoet, gekruid, bruisend, en het geeft je een warm gevoel van binnen.

Ingrediënten voor de winterse appelcider mocktail:

  • schepje suiker
  • toefje honing
  • twee kaneelstokjes
  • slice gember
  • 150 ml appelcider
  • 100 ml bruiswater
  • 1 appel in dunne plakjes gesneden
  • optioneel: granaatappel en vaanbesjes

Pompoentaart Margarita

dry januari

Deze mocktail is simpel en tegelijkertijd zó spectaculair. De pompoentaart Margarita mocktail houd je het laatste stukje Dry January zeker vol!

  • 30 g geroosterde pompoen, gepureerd
  • 10 ml agavesiroop
  • 50 ml bruiswater
  • 70 ml sinasappelsap
  • kaneelstokje en als extra een snuf kaneel

Geen mocktail, maar perfect voor Dry January: Suívie

Heb je geen zin om al die ingrediënten voor een mocktail in huis te halen? Dan raad ik je het nieuwe drankje Suívie aan om Dry January door te komen.

Met het drinken van het Zwitserse drankje Suívie krijg je ontzettend veel mineralen en vitamines binnen die onder ander goed zijn voor je huid, haar en werkt als een detox. Het drankje is namelijk gemaakt van de Braziliaanse Jabuticaba bes die van nature erg veel antioxidanten bevat.

detox drankje

Het geheim van Suívie

De Jabuticaba bes is hét gouden ingrediënt van Suívie. Deze superfood groeit aan de stam van de tropische Jabuticaba fruitboom. De vrucht mag in Europa dan nog tamelijk onbekend zijn, in Brazilië is de bes enorm populair. Dit komt omdat het vitamine C, eiwitten, antioxidanten en goede mineralen als calcium, kalium, ijzer, fosfor en magnesium bevat. Ook is de bes goed voor huid en haar. Reden genoeg voor het Zwitserse Suívie om de gezonde vrucht naar Europa te halen, in de vorm van ’s werelds eerste infusie.


Afbeeldingen: Suívie & Shutterstock

Previous ArticleNext Article