Het allerleukste houten voedsel om mee te spelen

speelgoed hout eten

Even boodschapjes doen op de markt, een biefstukje serveren, of gewoon roeren in de pan tijdens het vadertje en moedertje spelen. Welk kind is niet dol op een rollenspel? Heerlijk hoe de fantasie van die kleintjes erop los gaan. Wanneer je kind graag speelt met een keukentje, of juist winkeltje en restaurantje spelen, dan is houten voedsel als speelgoed een must have! Het is robuust maar stijlvol, houten etenswaren prikkelt de fantasie én houten speelgoed is duurzaam. 

Houten voedsel speelgoed

Nu vraag je je natuurlijk af, waar koop je al het houten etenswaren? Op zich zijn er genoeg aanbieders van houten speelgoed, maar echte leuke houten voedsel, wat ook nog betaalbaar speelgoed is, koop je gewoon bij HEMA! Ik wil het niet over laten komen als reclamespot, maar je houten speelgoed boodschappen haal je bij HEMA. Zo hadden ze een tijdje terug een houten rookworst in hun assortiment met houten speelgoed, begrijp nog steeds niet waarom ze deze eruit hebben gehaald.

Houten rookworst

houten-voedsel-speelgoed


Deze was dus echt mijn favoriete speelgoed eten, de houten HEMA rookworst. Maar helaas, hiervoor zul je de rommelmarkt moeten afstruinen.

Houten groente en fruit

speelgoed hout voedsel

Voor houten groente en fruit, zou ik het houten speelgoed merk New Classic Toys aanraden. Het is misschien iets duurder dan het HEMA speelgoed, maar wel een stuk uitgebreider en het houten voedsel is een tikkie groter. In de houten fruitmand zit onder andere een snijplankje, een mesje, een watermeloen, een banaan, een peer, een citroen, een appel, een sinaasappel en een aardbei. En de houten groenteset van New Classic Toys bestaat uit een snijplank, mesje, maiskolf, wortel, ui,  komkommer, aardappel en tomaat.

Houten taartjes

voedsel hout gebak

Wat ook onmisbaar in het keukentje, winkeltje of cafeetje van je kleintje is, zijn natuurlijk taartjes! HEMA heeft een aantal lekkernijen. Ook de iconische tompouce bleek een limited edition. Helaas, net als de rookworst, zul je die uit een ander kind z’n houten voedsel voorraad moeten halen. Gelukkig heeft HEMA nog wel de verjaardagstaart! Je kunt er ook een toffe stroopwafelijzer vinden, een ontbijtsetje en donuts als houten voedsel kopen bij HEMA. Bekijk het houten voedsel van HEMA hier >>

HEMA versus New Classic Toys.

speelgoed hout taart

Wat is wel ook nog even vermelden wil, is dit prachtige houten speelgoed met verschillende gebakjes van New Classic Toys. Wederom een stuk prijziger (€17,99), maar de kwaliteit straalt er vanaf. Hier meer info over dit product >>

Dit houten voedsel is ook tof!

houten speelgoed voedsel

Naast het standaard houten voedsel, als groente, fruit en natuurlijk gebakjes, zijn dit ook toffe houten voedsel setjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van sushi!?

speelgoed voedsel hout

New Classic Toys heeft er ook nog een paar! Zoals de houten pizza, een complete houten speelgoed ijsset! En deze is leuk: een eierdoosje met houten eieren.

Bijpassend houten speelgoed

Naast alle houten etenswaren om mee te spelen, zijn er ook nog andere speelgoedstukken voor je kleintje. Dan heb ik het natuurlijk over een keukentje. Het keukentje van IKEA is een aanrader! En ook leuk om de speelkeuken te pimpen. Maar ook een winkelkraam, of een zithoekje (tafel en stoeltjes) zijn leuke speelitems voor in de (speel)kamer. Echter, waar ik nu op doel, zijn de bijpassende accessoires die een mooie aanvulling zijn op het houten voedsel. Denk aan een weegschaal, een mixer en een houten kassa voor in de winkel.

Houten bbq

Zoals deze houten speelgoed bbq, super leuk voor de kleine bbq-man!

houten speelgoed

Houten weegschaal

Voor wie toe is aan dee stapje verder in de houten speelgoed keuken… Dan is een houten weegschaal uiteraard onmisbaar.

houten speelgoed

Houten kassa

Dit houten speelgoed hoort er ook bij, want je kind moet toch ergens zijn houten voedsel kopen.

houten speelgoed

Houten mixer

houten speelgoed

En met de houten mixer maak je je houten speelgoed etenswaren én benodigdheden collectie compleet!


Afbeelding: Shutterstock / Tomsickova Tatyana

Previous ArticleNext Article