Do’s en don’ts bij het inrichten van een kinderkamer

Voor veel ouders, vooral diegenen die voor hun eerste kind een kamer inrichten, is het inrichten een grote maar ook leuke uitdaging. Het is heel verleidelijk om gewoon alles wat je kind nodig heeft te kopen. Maar als je alles zomaar zou aanschaffen, zal de kinderkamer rommelig en minder functioneel worden.

In samenwerking met OTTO hebben we een aantal do’s en don’ts bij het inrichten van een kinderkamer voor je op een rijtje gezet.

Wel of geen hoogslaper in de kinderkamer?

Het belangrijkste van een kinderkamer is toch wel een bed. Je wil natuurlijk graag dat je kleintje goed slaapt. Bovendien is een bed een voorwerp waar heel veel tijd in besteed wordt. Iets wat je dan ook zeker niet moet doen, is besparen op fijn beddengoed van hoge kwaliteit.

Bij een kinderkamer is het vaak ook de vraag, wel of geen hoogslaper? Bij kinderen staat een hoogslaper meestal hoog op het verlanglijstje. Het is stoer en het bespaart natuurlijk ook ruimte. Onder een hoogslaper kun je een bureautje plaatsen of een speelruimte creëren. Superleuk allemaal. Máár een hoogslaper moet natuurlijk wel passen in de kinderkamer. Heeft de kinderkamer een schuine muur, dan gaat een hoogslaper misschien helemaal niet passen. Dan zou je kunnen kiezen voor een half-hoogslaper.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar je kind. Slaapt je kind heel onrustig, valt hij regelmatig uit bed of moet hij er ’s nachts regelmatig uit om te plassen? Dan zou ik toch niet zo snel kiezen voor een hoogslaper voor je kind. En wees je er ook van bewust dat het bed afgehaald en opgemaakt moet worden. Bij een hoogslaper gaat dat vaak iets lastiger dan bij een gewoon bed. Kortom, dit zijn puntjes die je moet overwegen voordat je besluit wel of geen hoogslaper in de kinderkamer te plaatsen.

Maak een budget

Maak een budget voor de kinderkamer. Dit is iets wat je zeker moet doen wanneer je de kinderkamer gaat inrichten. Want zoals we al aangaven, is het heel verleidelijk om allerlei extra prulletjes voor je kleintje aan te schaffen. Maar in die prulletjes gaat heel veel geld zitten. Dat is dan ook meteen iets wat je niet moet doen.

Een thema kiezen

Je kunt de kinderkamer gerust een leuk thema geven. Dat is zeker een do. Maar een don’t is een thema kiezen waar je kleintje heel snel uitgroeit of op uitgekeken is. Maak van rages geen permanente inrichting, maar kies voor makkelijk te verwisselen accessoires.

Persoonlijke touch

Wat leuk is voor je kleintje en ook aan te raden is, is om de inrichting van de kinderkamer een persoonlijke touch te geven. Hang fotolijstjes op met foto’s van familie en vrienden. En geef zelfgemaakte kunstwerkjes een plankje om geshowd te kunnen worden.

Een fijne kinderkamer

Wat je zeker moet doen, is je best om van de kinderkamer een speciale en fijne plek te maken. De kinderkamer is het domein van je kleintje. En dat domein is een plek waar hij zich comfortabel en ontspannen moet kunnen voelen. En hoe fijn is het als je kleintje op een gegeven moment, alleen of met zijn vriendjes, zich heerlijk kan vermaken op zijn kamertje?


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article