Maak je eigen decoraties voor de kinderkamer

Je hoeft echt geen vermogen uit te geven aan leuke decoraties voor de kinderkamer. Met een beetje creativiteit en wat handige tips, maak je zo je eigen decoraties voor de kinderkamer. En dat is niet alleen een stuk goedkoper, zelfgemaakte decoraties zijn nog veel leuker ook! Dus heb je zin, tijd en de materialen om te knutselen? Probeer dan eens één van deze toffe DIY juweeltjes.

DIY’s, zoals een dromenvanger of een mobiel

In een kinderkamer hangen heel veel items die gemakkelijk zelf gemaakt kunnen worden. Wat dacht je ervan om een dromenvanger zelf te maken? Deze kun je zelf maken met papier en karton. Maar je kunt het ook wat professioneler aanpakken, door een houten ring te gebruiken en deze te bekleden met katoen. Kraaltjes, veertjes en kwastjes zijn ook leuke materialen om een dromenvanger helemaal eigen te maken.

dromenvanger

Een mobiel voor boven het wiegje is ook een leuk item om zelf te maken. Maar zo’n mobiel moet natuurlijk wel helemaal veilig gemaakt worden. Gebruik daarom ook de juiste lijm, die sterk genoeg is, zodat er niet onverwachts dingen zomaar loslaten. Voor een mobiel kun je zelf de ‘vliegende’ dingetjes haken of vilt is ook een veel gebruikt materiaal voor een mobiel.

Eigen naam voor aan de wand

Je hebt niet voor niks een mooie naam voor je kleintje gekozen, dus waarom niet de naam uitbundig ophangen in de kinderkamer? Hiervoor kun je dure letters of muurstickers voor aanschaffen. Of je maakt deze decoratie zelf met karton en een bolletje wol! Knip elke letter van de naam van je kleintje uit stevig karton. Als knippen niet lukt, kun je ook een scherp mesje gebruiken. Met wat lijm span je de wol om de letter heen, totdat je geen karton meer ziet. Deze letters hang je als decoratie aan de muur in de kinderkamer. Zo simpel is het eigenlijk.

Oude prentenboek pagina’s inlijsten

Deze tip kwam ik onlangs tegen en vond ik zo leuk als eigengemaakte decoratie voor in de kinderkamer. Ga naar de kringloop en koop een oude prentenboek. Je knipt vervolgens de mooiste pagina’s uit het boek en met behulp van wat goedkoopje lijstjes, lijst je deze pagina’s in. En zo kun je heel eenvoudig een oud prentenboek omtoveren tot ware kinderkunst voor aan de muur in de kinderkamer. En deze toffe decoratie is nog duurzaam ook!

Een leuk alternatief zijn stripboeken! 

Eigen tekeningen inlijsten

Wat je met de oude prentenboek pagina’s kunt doen, kun je natuurlijk ook doen met de eigengemaakte tekeningen van je kleintje. Als ik zo naar mijn eigen kinderen kijk, wordt er dagelijks genoeg kunst geproduceerd. En eerlijk is eerlijk, het is zeker niet allemaal mooi genoeg om aan de muur te hangen. Maar er zitten ook zeker wel juweeltjes bij! Deze tekeningen en schilderijen kun je allemaal in een doos bewaren, maar je kunt ze ook inlijsten en aan de muur in de kinderkamer hangen.

Gebruik Washi tape

Washi tape is verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Zo zijn ze ook vast verkrijgbaar in de kleuren en patronen die passen bij de kinderkamer. En met de juiste washi tape kun je de tofste geometrische patronen maken en de kinderkamer opleuken en decoreren. En het mooiste is, je kunt washi tape ook heel makkelijk weer verwijderen.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article