5 dingen om naar uit te kijken

kinderen Dolly bakfiets

Het zijn spannende tijden, ook voor de kinderen, merkte ik afgelopen weekend. Tijdens de eerste week thuis werken, leken de kinderen de situatie allemaal aardig te handelen, maar in het weekend kwam er dus het één en ander aan frustratie uit. Het ging van het missen van vrienden tot ‘hoe moet dat nou met mijn verjaardag’. Het liefste wilde ik met ze mee janken, maar ik besloot om niet mee te gaan in al het drama. In plaats daarvan heb ik er een positieve draai aan gegeven en mezelf 5 dingen voorgehouden om naar uit te kijken. 

Er weer lekker op uit gaan met de kinderen

Voor een gezin met als motto ‘let’s go somewhere’ is thuisblijven natuurlijk een behoorlijke uitdaging. Hoe lekker is het om er straks weer op uit te kunnen!? Heerlijk op de fiets naar het strand of naar het park. Bakfiets volladen en gaan. Ik kan me dat gelukzalige gevoel van een ritje op de bakfiets nog zo goed herinneren. Of dat nou kwam doordat de bakfiets elektrisch was of door het feit dat het fietsen met je kinderen een ultiem vrijheidsgevoel geeft, weet ik niet. Maar iets om naar uit te kijken is het wel.

In de tussentijd kwam Dolly-bakfietsen met het idee om een Dolly bakfiets kleurplaat in te kleuren, zodat je je eigen bakfiets in jouw favoriete kleuren kunt maken. Misschien wordt het wel een regenboog bakfiets? Als je het leuk vindt, kun de gemaakte kleurplaat posten met #dollybakfiets, dan zullen zij de post liken en doorplaatsen op hun eigen socials.

dolly bakfiets kleurplaat

Download kleurplaat Dolly-Bakfiets

Ik kijk er ook naar uit om de museumjaarkaart weer te gebruiken. Hoewel ik voor vertrek altijd een discussie met de kinderen moet aangaan dat (de meeste) museums wél leuk zijn, zijn ze naderhand negen van de tien keer laaiend enthousiast.

Of gewoon één van de andere vele leuke uitjes in Nederland. Er is zoveel te doen en te zien, ik kijk er echt naar uit en troost me met het idee dat het snel weer komen gaat.

Opa en oma weer knuffelen

Hoewel we opa en oma elke dag even kunnen zien en spreken, dankzij videobellen, zou het voor de kinderen fijn zijn om ze weer even te kunnen knuffelen. Ze weten waar ze het voor doen, maar iets om naar uit te kijken is het zeker. En voor ons als ouder zou het wel weer eens lekker zijn dat opa en oma kunnen oppassen, want we zijn het letten op hun kleinkinderen inmiddels wel een beetje beu. Geintje natuurlijk.

Vrienden weer zien

Hoewel we komende weekend een afspraakje hebben staan voor een virtuele kroegentocht door alle kamers van het huis, zie ik mijn vrienden toch liever in ‘real life’. Zo ook mijn kinderen, ze missen hun vrienden, vriendinnen en klasgenootjes zo erg! En hoewel ook zij het videobellen met elkaar onder de knie hebben, is écht samen spelen toch het allerleukste. Iets om naar uit te kijken dus!

Een kinderverjaardag vieren

Hoewel ik een gezonde haat-liefde verhouding met kinderverjaardagen heb, de hysterie, zou ik nu zo graag een knalfeestje voor mijn bijna jarige grietje willen geven. Ik weet zelf nog zo goed hoe ik als kind het hele jaar uitkeek naar die ene dag. De dag dat je weer een jaartje ouder werd. Dat iedereen speciaal voor jou kwam en iedereen speciaal voor jou een cadeautje meenam. Nou ja, dat tafereel ziet mijn dochter nu zo vlak voor haar neus in rook opgaan. En we zullen er op de dag zelf een feestje van maken hoor en ze heeft zeker nog iets om naar uit te kijken.

Weer lekker uiteten

De horeca kan op ons rekenen wanneer ze weer open mogen. We hebben namelijk nog heel wat etentjes ’te goed’. Zo vieren we elk verjaardagsfeestje met een etentje in een door de jarige uitgekozen restaurant. En zo hebben we het etentje voor het behalen van de tafeldiploma in het verschiet. En volgens mij moeten de man en ik tegen die tijd ook nodig weer een avondje samen spenderen. Kortom, we kijken er naar uit!

om naar uit te kijken

Previous ArticleNext Article