7x behang inspiratie voor de kinderkamer

donkere kinderkamer

Wanneer je aan het inrichten bent, is de kinderkamer de perfecte plek om je fantasie te laten spreken. Waar je in andere kamers misschien wat terughoudender bent, is de kinderkamer een goed excuus om juist voor dat gewaagde kleurtje en dat ‘over de top’ behangetje te gaan. Ik weet nog goed dat ik zelf als kind een muur vol met Tom en Jerry behang had, een echte eyecatcher was dat voor die tijd. Nu zou ik zelf wel de stripfiguren en hedendaagse superhelden vermijden. Kinderen groeien immers zo snel, dat ze ook zelf uit deze fase zullen groeien. Laten we het zo zeggen, ik vond het echt niet tof om op mijn vijftiende nog naast een Tom en Jerry behang te slapen. 

Gelukkig zijn er ook heel veel toffe ontwerpen behang voor kinderen, waar ze jaren lang van zullen genieten. Zoals een mooi fotobehang waar de kamer mysterieus (denk aan een mistig bos) of juist rustgevend (een wit strand) van wordt. Dit soort fotobehang kan aangevuld worden met kinderkamer accessoires die passen bij de leeftijd van je kinderen. Maar je kunt ook kiezen voor een behang met een mooie grafische print. Kortom, keuze genoeg! Nu nog de inspiratie.

Tips wanneer je zelf gaat behangen

Maar voor ik allemaal behang inspiratie op je af ga vuren, geef ik je eerst wat behang tips voor als je zelf de kinderkamer gaat behangen. Ze zeggen wel eens dat samen behangen, de ultieme relatietest is. Daar is niet heel veel aan gelogen. Samen behangen lukt namelijk alleen met een goede communicatie. Zeker wanneer je een behang met een print hebt gekozen. Deze stroken moeten namelijk precies, maar dan ook écht precies aansluiten. Als dat niet lukt, dan wordt je behangetje wel heel mysterieus en verre van rustgevend.

De eerste tip klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar is toch echt de belangrijkste tip wanneer je zelf gaat behangen. Zorg ervoor dat de ondergrond, dus de wand waar je het behang op gaat plakken, egaal, glad en droog is.

Verder kan ik je als tip meegeven om van tevoren een aantal instructie filmpjes te kijken. Hoe beter jezelf voorbereid, hoe minder je voor verrassingen tijdens het behangen komt te staan.

Leuk behang voor de kinderkamer

Goed en dan nu de behang inspiratie voor de kinderkamer. Voordat je op zoek gaat naar een leuk behang, bedenk dan eerst of je de kinderkamer in een bepaald thema wil inrichten. want dan kun je aan de hand van dat thema verder werken.

Genderneutraal behang

behang kinderkamer

Wanneer je flexibel wil zijn, kun je het beste kiezen voor genderneutraal behang. Zo kunnen broertjes en zusjes nog eens wisselen van kamer. Het ‘gevaar’ van een genderneutraal behangetje, is dat het snel saai kan worden. Zeker wanneer je ook nog eens voor genderneutrale meubels kiest. Wees in dat geval dan niet terughoudend in de accessoires voor de kinderkamer.

Educatief behang

kinderkamer fotobehang

Behang die nieuwsgierigheid opwekt, dat is perfect voor een kinderkamer! Ik weet nog goed hoe ik zelf als kind uren door de Grote Bosatlas kon bladeren. Hoe tof zou het geweest zijn om een wereldkaart aan mijn muur te hebben gehad? Naast de educatieve functie van een wereldkaart aan de muur, is het ook heel decoratief in de kinderkamer. Hier hoef je niet veel poespas meer aan toe te voegen.

Behang dat eruit springt

kinderkamer behang

Behang dat eruit springt, letterlijk. Dit is wel echt een fotobehang voor de waaghalzen, want opvallend is het wel. Dit behang zou perfect passen in een jungle kinderkamer.

Muren combineren

kinderkamer behang

De perfecte manier om een kinderkamer lekker speels te krijgen, is door twee verschillende soorten behang te combineren. En het mooie is, dat kan ook gewoon in een kinderkamer, want die mag natuurlijk speels zijn! Je hoeft niet altijd te kiezen voor twee soorten behang. Je kunt ook de ene muur behangen en de andere muur schilderen. Zoals ze hier hebben gedaan: één muur met een rustgevende print en de andere muur is geschilderd met krijtverf. Super leuk!

Donker behang

donkere kinderkamer

Veel ouders zullen niet zo snel kiezen voor een donkere kinderkamer. Jammer! Het kan namelijk erg stijlvol zijn om te kiezen voor een donker behang. En een groot voordeel is dat de muren niet zo snel vies lijken te worden, iets wat in een kinderkamer onvermijdelijk is. Wanneer je kiest voor een donker behang op de muren, zorg er dan wel voor dat de meubels en de vloer in de kinderkamer een lichte tint hebben. Dan krijg je echt een mooi contrast in de kinderkamer.

Kleurrijk behang

kinderkamer behang

Kleurrijk behang is een geweldige manier om een vleugje creativiteit in de slaapkamer van je kind te brengen. Wanneer je voor een patroon kiest, kun je deze met van alles eenvoudig combineren. En zo zal het behang met je kind meegroeien, omdat het nooit kinderachtig wordt.

Tijdloos behang

kinderkamer behang

Opvallend leuk behang en toch tijdloos. Dat is uiteindelijk de meest ideale behang voor in de kinderkamer. Maar het aller belangrijkste is om je kind te betrekken bij het uitkiezen van een behang, het is tenslotte zijn slaapkamer. Dus laat vooral deze behang inspiratie aan je kind zien voor je een keuze maakt.

Previous ArticleNext Article