Slimme Pietendiploma met opdrachten, leuk spel om te printen

pietendiploma opdrachten

Een Sinterklaasfeest zonder Pietendiploma? Nee, dat kan niet! Maar wat als je een keer wat anders wil dan een Pietengym met als beloning een diploma? Nou dan ga je voor dit Slimme Pietendiploma-spel vol leuke opdrachten waarbij de kinderen hun koppie moeten gebruiken. We hebben alles voor je voorbereid, van printbare opdrachten tot hét Pietendiploma om dit spel onvergetelijk te maken.

Sinterklaasfeest of pakjesavond!

Speel het Slimme Pietendiploma-spel tijdens jouw Sinterklaasfeest of pakjesavond! Dit spel begint met een brief van Sinterklaas. Het komt erop neer dat hij haastig op zoek is naar hulppietjes, maar deze zullen eerst een spoedcursus moeten volgen op de Pietenschool. Voordat de kinderen hun Slimme Pietendiploma in ontvangst mogen nemen, moeten zijn de opdrachten eerst goed maken. De opdrachten gaan van puzzelen tot aan het ontcijferen van geheime codes. Kunnen de kinderen dit uitzoeken? Het is een leuk spel om te spelen tijdens een Sinterklaasfeest of pakjesavond. 

Pietendiploma printen

De voorbereiding is heel simpel, je hoeft de printables alleen maar te printen! En de printables met een schaartje knip je uit. Verder leg je de stapel printables op elkaar. Bovenop komt geel, dan rood, dan blauw en je eindigt met groen waar ook het Pietendiploma tussenzit. Want wanneer alle opdrachten goed gemaakt zijn, overhandigt Coole Piet het enige echte Slimme Pietendiploma.

Het duurt ongeveer 20-45 minuten (afhankelijk van de leeftijd van de spelers). Je kunt de opdrachten ook in groepjes laten maken, dan adviseren we maximaal 4 kinderen per groepje. Zijn er meer kinderen aanwezig? Dan kun je de opdrachten meerdere keren uitprinten en de groep in kleinere groepjes verdelen. En dan print je het Pietendiploma natuurlijk ook meerdere keren uit.

Leeftijd: 7+ Voor de opdrachten moeten kinderen kunnen lezen. Jongere kinderen kunnen de opdrachten maken met hulp van een volwassene of ouder kind. 

De kinderen mogen het best even moeilijk hebben als ze de opdrachten voor het eerst zien. Dat is niet erg! Laat ze even nadenken voordat je ze helpt. Sommige opdrachten zijn moeilijker dan andere (en dat is ook de bedoeling).

Slimme Pietendiploma kopen en downloaden

Alles wat je nodig hebt om het Slimme Pietendiploma met opdrachten spel te printen is een printer, (stevig)printpapier, een schaar en een pen of potlood. Binnen een mum van tijd ben je klaar, en kan het spel gespeeld worden.

Het Slimme Pietendiploma spel kun je hier bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. De printables ontvang je dan direct in je mailbox.

Bedrag € -
pietendiploma opdrachten printen
pietendiploma opdrachten printen

Previous ArticleNext Article