Afscheid in groep 8; een leuk idee en het lekkerste cadeau voor juf of meester

Groep 7 en 8

Wanneer je een kind in groep 8 hebt, dan zul je zo rondom de meivakantie merken dat het afscheid nemen steeds dichterbij komt. Het einde van de basisschool is een spannende en emotionele tijd. Er wordt nog even een eindtoets gemaakt en natuurlijk is de musical één van de hoogtepunten van het afscheid nemen in groep 8.

Dit keer is het niet alleen afscheid nemen van de juf of meester, je kind neemt ook afscheid van de basisschool periode. Na jarenlang samen te hebben geleerd, gelachen en gespeeld, is het tijd om nieuwe avonturen te beleven en uitdagingen aan te gaan. En ja, ook voor de ouders en de leraren is dit een ‘momentje’.

Maar hoewel afscheid nemen moeilijk kan zijn, is het ook heerlijk om terug te kijken op de vele herinneringen die zijn gemaakt. Het is een moment om te reflecteren op de lessen die zijn geleerd en de vriendschappen die zijn gesmeed. Het is ook een moment om te kijken naar de toekomst en te dromen over wat er nog komen gaat.

Het lekkerste cadeau voor juf of meester

Een afscheidsgeschenk voor de leraren van groep 8 hoort erbij. En leraren verwachten geen vakantie naar de Bahama’s, hoewel… Nee ik weet zeker dat een chocolade bedankje in combinatie met een persoonlijk berichtje een mooi afscheidscadeau voor de juf of meester is. En dan heb ik het natuurlijk niet over een reep chocolade of zo’n doosje uit de supermarkt.

Eerlijke chocolade

Voor het chocolade bedankje kwam ik de site van chocolade bezorgd tegen, waar ze eerlijke Belgische Callebaut chocolade met de beste verse ingrediënten verkopen. Dat is nou echt zo’n afscheidscadeau waar meesters en juffen blij van worden. Je bestelt de chocolade gemakkelijk online, waar je zelf de heerlijke bonbon smaken kunt uitkiezen. De bonbons komen dan in een luxe cadeau verpakking, zoals een boeket bloemen van chocolade, hoe leuk is die! Door de snelle levering en doordat het pakketje brievenbus proof is, is het nog zo gepiept ook.

Persoonlijk berichtje

Maar naast het geven van heerlijke chocolade is het voor de juf of meester ook erg leuk om een persoonlijk berichtje te ontvangen. Zo een persoonlijk berichtje zal erg gewaardeerd worden. Dit kun je op verschillende manieren doen, het is maar net wat het beste bij je kind past.

Een brief of een kaart schrijven is bijvoorbeeld een mooie manier om afscheid te nemen. Je kind kan hierin vertellen wat hij allemaal geleerd heeft, wat hij leuk vond aan de lessen en hoe hij de juf of meester gaat missen. Leraren vinden het heel fijn om complimenten te ontvangen.

Is je kind heel creatief? Laat je kind dan een mooie tekening, schilderij of collage maken. Het gaat er vooral om dat je iets geeft waaruit blijkt dat je de juf of meester waardeert en dankbaar bent voor wat hij of zij voor je heeft gedaan. Dat is wat we bedoelen met een persoonlijk berichtje.

Afscheid in groep 8

Naast het geven van persoonlijke afscheid cadeautjes, wordt er in groep 8 vaak ook een afscheidsfeest georganiseerd. Dit feest is een geweldige gelegenheid om samen met klasgenoten, leraren en ouders herinneringen op te halen.

Ook hier hebben we een leuk idee voor! Een leuke activiteit voor het afscheidsfeest is namelijk een ’tijdscapsule’ maken. Alle leerlingen van groep 8 doen dan items in een doos die hen herinneren aan hun tijd op de basisschool. Dit kunnen foto’s, tekeningen en brieven zijn of kleine souvenirs. Wat ook een leuke vraag is voor de tijdcapsule, ‘hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit?’ De doos kan vervolgens ergen begraven worden of iemand wordt aangewezen om de doos goed te bewaren. Op een later tijdstip, bijvoorbeeld tijdens een reünie, wordt de tijdscapsule er weer bijgehaald. Het is dan fantastisch om alles te bekijken en terug te lezen.

Daarnaast is het een leuk idee om een afscheidslied te maken. Bedenk samen met de klas een tekst op een bekende melodie en zing het lied tijdens het afscheid in groep. Dit kan een emotioneel moment worden en tegelijkertijd ook heel vrolijk en feestelijk.

Het belangrijkste van het afscheid in groep 8 is, dat je op een persoonlijke manier afscheid neemt en laat zien dat je de juf of meester waardeert. Het afscheid is een bijzonder moment om nooit te vergeten!


Afscheid groep in 8

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article