Groep 7 en 8; dit zijn de leukste kinderfeestje ideeën!

Groep 7 en 8

Oef, opeens zit je kind in groep 7 of 8! En dan hoef je niet meer aan te komen met een Pokemon kinderfeestje, want dat is natuurlijk echt niet meer cool. Maar wat zijn dan wel leuke ideeën voor een kinderfeestje voor kinderen van 10 – 11 – 12 jaar? Nou, laat ik met een kind in groep 7 én een kind in groep 8 een ervaringsdeskundige zijn! We hebben net weer een feestje met puberige meiden achter de rug, dus ik kan je wel wat leuke ideeën geven!

Het leukste idee voor een meidenfeestje

We hadden dus een feestje thuis met meiden uit groep 7. En ik weet nu, het is ongeveer vergelijkbaar met een hok vol met kakelende kippen. Maar gezellig was het wel met meiden van 10 – 11 jaar. De grootste hit van het feestje waren de kletskaarten voor meiden. Meiden houden nu eenmaal van kletsen en als de vragen een beetje gewaagd of ongemakkelijk zijn, dan wordt het natuurlijk extra spannend! Deze bff vragen en meiden vragen waren dus echt een goed idee voor het kinderfeestje. En ik weet zeker dat het ook een leuk idee is voor meiden uit groep 8!

meiden vragen
Je kunt het blog met de vragen erbij pakken of de printable met de meiden vragen gebruiken.

Het leukste idee voor een jongensfeestje

En als ik het zo een beetje inschat, dan zal het leukste idee voor een jongensfeestje, een game party zijn! Jongens uit groep 7 en 8 zijn over het algemeen niet vies van een potje gamen. Een game party wordt pas echt tof wanneer je meerdere spelcomputers kunt regelen en iedereen tegelijkertijd mee kunt spelen.

Feest ideeën voor kinderen uit groep 7 en 8

Maar we hebben natuurlijk nog veel meer leuke feest ideeën voor kinderen uit groep 7 en 8. Want niet iedere meid kan uren lang kletsen en niet iedere jongen houdt van gamen. Sterker nog, ik heb hier een meisje in huis die ook niet vies is van een potje gamen. Ik bedoel maar! De feest ideeën voor kinderen uit groep 7 en 8 zijn dus ook wel een beetje afhankelijk van de interesses van de kinderen.

Discofeest

Dit is een topper voor kinderen uit groep 7 en 8. Ik weet nog goed dat ik zelf ook een keer een discofeest mocht geven. Mijn ouders hadden toen de hele woonkamer leeg getrokken, wat discolampen opgehangen, muziek aan, chips en cola neergezet en feesten maar!

Vandaag de dag kun je zelfs een zaaltje huren met een DJ! Het decoreren van de ruimte met disco ballen en verlichting is dan al voor je gedaan. En dansvloer is ook klaar om op gedanst te worden. Meestal hoef je dan alleen nog voor de hapjes en drankjes te zorgen. Maar zoals ik al zei, dit hoeft niet perse want thuis kun je ook prima een geweldig sfeertje creëren.

Escape room

Wat ook een leuk idee voor kinderen uit groep 7 en 8 is, is een escape room! Dit is een spannend en uitdagend spel voor kinderen. Ze moeten samenwerken om een probleem op te lossen. En dit is voor kinderen van 10 – 11 – 12 jaar natuurlijk een extra leuke uitdaging. Je kunt een escape room buiten de deur zoeken, maar dit kinderfeestje kun je ook gewoon thuis organiseren. Met deze leuke escape room voor een kinderfeestje die je thuis kunt printen, is het zo gepiept!

Escape room voor een kinderfeestje

Wil je er science thema aaan het feestje hangen, dan hebben we hier ook een science escape room voor een kinderfeestje.

Proefjes en experimentjes

Sowieso zijn proefjes en experimentjes een top idee voor kinderen van deze leeftijd! Geef ze een fles cola en een rol mentos en ze gaan helemaal los! Oke, een beetje begeleiding is voor kinderen van groep 7 en 8 wellicht wel zo handig. Anders ben je vervolgens de hele avond bezig met het spreekwoordelijke ‘dweilen met de kraan open’. Bekijk deze experimenten maar eens, daar zitten heel veel leuke proefjes tussen om tijdens een feestje uit te voeren.

Filmavond

Filmavond is altijd een goed idee, zowel voor de kinderen als voor jou als ouder. Want hoe lekker is het om ze voor anderhalf uur even koest te hebben. Je denkt misschien dat kleuters veel herrie maken, maar kinderen uit groep 7 en 8 kunnen er ook wat van!

Maak van je woonkamer een bioscoop. Misschien heb je zelf al een mega grote tv hangen en anders zou je een beamer kunnen regelen. Popcorn, snoep en drankjes zijn belangrijke dingen voor een filmavond. En de beste tip voor het kiezen van een film, is eerst een selectie van maximaal drie films maken en daaruit de kinderen laten kiezen door middel van stemmen. De meeste stemmen gelden.

Fotobooth

Dit is is iets wat kinderen uit groep 7 en 8 fantastisch vinden! Maak een speciale fotohoek en maak (te) gekke foto’s van de kinderen. Je kunt het fotohoekje aankleden met een mooi gordijn en foto props. Daarnaast kun je wat verkleedkleding en accessoires neerzetten. Dit geef de kinderen de mogelijkheid om zich te verkleden als bijvoorbeeld een superheld of beroemdheid.

Groep 7 en 8

En het leuke van dit idee, is dat je na het kinderfeestje nog toffe foto’s van de kinderen kunt nasturen.

Karaoke

Dit is een idee waarbij je misschien niet direct denkt aan kinderen uit groep 7 en 8. Maar ik weet zeker dat kinderen van deze leeftijd een karaoke feestje fantastisch vinden! Kinderen uit groep 8 gaan natuurlijk sowieso een musical doen en misschien is dit wel de eerste stap om over een barricade te zetten? Want ja, een beetje giechelig zal het in het begin zeker zijn. Maar wanneer de keeltje eenmaal gesmeerd en het karaoke feestje op gang is gekomen, zul je zien hoeveel plezier de kinderen hebben met dit idee.

Logeerfeestje

Ik heb zelf altijd tegen mijn kinderen gezegd, wanneer je 10 wordt, mag je een logeerfeestje geven! Nou dat hebben ze gedaan en het liefste zouden ze dat ieder jaar doen. Een logeerfeestje is voor kinderen zo leuk omdat ze de kans krijgen om een nacht door te brengen met hun vrienden. En samen keten en plezier te maken zonder zich zorgen te maken over naar huis gaan, is gewoon helemaal top. Tijdens zo’n logeerfeestje zou je een filmmarathon kunnen doen.

Wat ook een leuk idee is als je een grote tuin hebt: regel een aantal tentjes en laat de kinderen in de tentjes slapen. Dit doe je natuurlijk niet midden in de winter, maar in zomer is dit echt heel leuk voor kinderen van 10 – 11 -12 jaar!

kinderfeestje 10-11-12 jaar

Speurtocht/dropping

Wat ook leuk voor een logeerfeestje is, is een dropping! Dat is echt superspannend voor de kinderen. Nu denken kinderen uit groep 7 en 8 misschien wel dat ze supergroot zijn, maar je wil de kinderen natuurlijk niet ’s avonds alleen over straat laten lopen. Regel een buurmeisje, nichtje of zus die oud genoeg is om de kinderen tijdens de dropping in de gaten te houden.

Weerwolven

Een perfect spel voor ieder kinderfeestje en zeker voor kinderen van 10 – 11 – 12 jaar, is het spel weerwolven! Hoe groter de groep, hoe leuker het spel. Laat je kind gerust de hele klas uitnodigen, want met dit spel gaan ze zich zeker vermaken.

Het doel van het spel is om te ontdekken wie de weerwolven zijn en hen te elimineren voordat ze alle onschuldige dorpelingen doden.

Het spel begint met het toewijzen van rollen aan elke speler, inclusief weerwolven, dorpsbewoners, een ziener en een heks. Vervolgens gaan de spelers om de beurt discussiëren en beschuldigen ze elkaar van het zijn van weerwolven. Het is aan de weerwolven om de dorpsbewoners uit te schakelen zonder ontdekt te worden, terwijl de dorpsbewoners proberen te achterhalen wie de weerwolven zijn en ze te elimineren door middel van stemming.

De ziener heeft de mogelijkheid om een speler per nacht te onderzoeken om te bepalen of ze een weerwolf zijn of niet, en de heks heeft de mogelijkheid om een speler te redden of te vergiftigen.

Het spel eindigt wanneer alle weerwolven zijn geëlimineerd of wanneer er meer weerwolven zijn dan dorpsbewoners. Het kan gespeeld worden met groepen van verschillende groottes, ideaal voor kinderfeestjes dus!

Sporten

Wanneer je kind een fanatiek sporter is, is het leuk om zijn kinderfeestje in een sportthema te gieten. Voetbal is een populaire sport waar je vele kanten mee op kunt. Maar ook freerunnen, hockey en natuurlijk zwemmen zijn sporten die het uitermate goed doen bij feestjes voor kinderen van deze leeftijd. Hoewel je zwemmen in de meeste gevallen niet thuis kunt doen, dan zul je toch echt erop uit moeten.

Ideeën voor een feestje op locatie

Heb je de kinderen uit groep 7 en 8 liever niet in huis, dan kun je kiezen voor een kinderfeestje op locatie. Naast zwemmen is er voor kinderen in deze leeftijd echt nog genoeg leuks te bedenken.

BBQ in het bos

Zet een caravan of een tent neer en ga lekker barbecuen in het bos. Het mooie van een feestje vieren in het bos, is dat je er alle ruimte hebt! En kinderen uit groep 7 en 8 kun je gerust een beetje loslaten. Maar er zijn ook genoeg leuke bosspelletjes te bedenken om ze te vermaken.

Lasergamen

Kinderen van 10 – 11 – 12 jaar hebben de perfecte leeftijd om te lasergamen. Lasergamen is een actieve en spannende activiteit voor kinderen. Hier kunnen ze zeker hun energie in kwijt. En doordat het lekker competitief, iets waar kinderen in deze leeftijd niet vies van zijn, kunnen ze concurreren met hun leeftijdsgenoten.

groep 7 en 8

Karten

Zo is karten ook een supertoffe activiteit voor een verjaardagsfeestje. Karten kan meestal vanaf een bepaalde lengte, een lengte die kinderen uit groep 7 en 8 over het algemeen al wel bereikt hebben. Karten is ook een spannende en actieve activiteit die speciaal is voor kinderen omdat ze het niet vaak doen.

Klimpark

Een klimpark vind je meestal in het bos. Kinderen kunnen dan via verschillende parcours en op verschillende hoogtes van boom naar boom klimmen. Dit is echt iets voor kinderen die van een uitdaging en van een beetje spanning houden.

Bowlen

Zo’n 30 tot 40 jaar geleden was bowlen echt een hit voor een kinderfeestje. Vandaag de dag is het nog steeds een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Zeker voor kinderen in de leeftijd van 10 – 11 – 12 jaar, omdat deze kinderen ook daadwerkelijk een bal kunnen werpen (bowlingballen zijn namelijk zwaar).

Ideeën voor het eten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kinderfeestje zonder eten te doen. Je maakt het jezelf daarmee een stuk makkelijker, maar vaak is eten ook een leuke activiteit op het feestje. Zeker voor kinderen van groep 7 en 8 is het een sociale happening. Daarom heb ik hier ook wat leuke ideeën voor het eten tijdens een kinderfeestje.

Kookworkshop

Wat je kunt doen, is een kookworkshop! Daarmee vang je twee vliegen in één klap! Je hebt een leuke activiteit voor de kinderen én je hebt te eten voor de kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een kookworkshop pizza’s bakken doen tijdens een kinderfeestje. Of wat dacht je van sushi maken? Het zal je verbazen van hoeveel kinderen in deze leeftijd ‘sushi hun lievelingseten’ is.

Patat-tafel

Een patat-tafel is ook sowieso een hit en dus een heel goed idee voor een kinderfeestje. Met een patat-tafel gooi je alle patat op het midden van de tafel. De sausjes spuit je ook gewoon op tafel (een tafelkleedje eronder is wel aan te raden) en aanvallen maar.

groep 7 en 8

BBQ

Mocht je een kind hebben die dol is op barbecuen, dan is het misschien een goed idee om de bbq aan te steken voor het eten. Lekker burgertjes maken, gezellig een stokbroodje erbij en afsluiten met een marshmallow.

Gourmetten

En als je het aandurft, dan zou je kunnen gaan gourmetten met de kinderen tijdens een kinderfeestje. Kinderen van groep 7 en 8 hebben hier de ideale leeftijd voor en kunnen prima zelfstandig hun vlees, pannenkoekjes en eitjes bakken. Enige nadeel is de stank naderhand.

feest ideeen 10-11-12 jaar

Afbeeldingen: eigen beeld / Shutterstock

Previous ArticleNext Article