15x het bewijs dat je een echte kerstgekkie bent

kerstfeest gekkie

Mensen zullen het niet zo snel over zichzelf uitspreken, maar ik ben een gekkie. Een kerstgekkie! Vanaf het moment de zomervakantie is afgelopen en de kinderen weer naar school gaan, begint het bij mij te kriebelen. In oktober worden deze gevoelens sterker en zodra Sinterklaas in november aanmeert, dan ga ik los. En ja ik weet het, voor de meeste mensen is het te vroeg, maar mensen hebben altijd wat te klagen. Augustus is ook te vroeg voor pepernoten. Half november is te vroeg voor de kerstboom. En december is te vroeg om je zomervakantie te boeken. Gelukkig behoor ik niet tot de ‘meeste mensen’, maar tot de kerstgekkies. 

En ik bent niet de enige kerstgekkie, er zijn namelijk nog veel meer mensen die zich hierin herkennen.

1. De kerstversiering hangt o-ver-al!

Hoezo alleen een kerstboom, een kaarsje op tafel en een krans aan de deur? Er is geen plek in huis waar de kerstversiering niet komt. De hal, het trapgat, de slaapkamer, zelfs in de badkamer hangen sfeerlichtjes.

2. Je hebt Elf on the Shelf in huis gehaald

Hoewel de meeste mensen in dit land, nog nooit hebben gehoord van ‘Elf on the Shelf’, ben jij al jaren druk in de weer met dit figuur. Iedere dag zoek je een nieuwe verstopplek voor de elf en je kunt niet wachten op de koppies van je kinderen, waar ze hem nu weer aan zullen treffen.

3. Je stroomrekening verdubbelt aan het einde van het jaar

Waar de één een paar lampjes buiten in de boom hangt, hang jij ze in de boom, aan het hek, aan de dakgoot, voor het raam, in de wc, rondom de wasmachine, boven je bed en vergeet de lichtgevende kerstman met zijn rendieren niet!

4. Kerstliedjes kunnen het hele jaar door

Uit principe draai je de kerstliedje niet in april, maar dat alleen omdat je de kinderen het verbied om Sinterklaasliedjes te zingen in april. Maar vanaf september is het toch echt wel geoorloofd.

5. Je hebt meer dan één kerstboom

Oké, deze is voor de echte gekkies die over ruimte beschikken. Helaas geldt dat niet voor dit gekkie, maar als ik de ruimte had, dan zou ik boven ook een kerstboom optuigen. Nu moeten we het boven doen met een miniboompje.

6. Je hebt alle kerstfilms voor half december al gekeken

De kerstfilms op Netflix, Prime, Videoland en ook de kerstfilms op Disney+ zijn er al doorheen gejaagd nog voor überhaupt de kerst is. En weet je, het is geeneens erg want je kijkt ze met alle liefde nog een keer.

7. Stiekem heb je een beetje een hekel aan Sinterklaas

Het is dat je heel veel liefde voor je kinderen hebt, maar het liefste zou je deze hele poppenkast overslaan en begin november beginnen aan kerst.

8. Ieder jaar droom je van een witte kerst

En ieder jaar ben je oprecht teleurgesteld wanneer je eerste kerstdag naar buiten kijkt en ziet dat het vooral weer een natte kerst gaat worden.

9. Je spaart voor een gezinsreis naar Rovaniemi

Alleen de echte, échte kerstgekkies weten wat daar te vinden is!

10. Je bent maanden bezig met het bedenken van het kerstdiner

Het kerstdiner bestaat niet alleen uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Nee, er wordt een heel thema aan het kerstdiner gehangen. Inclusief geheel nieuwe tafeldecoratie, tafel indeling, naamkaartjes en speciale verrassingen.

11. Je zit te janken bij iedere cheesy kerstreclame

Je wacht niet tot je toevallig een kerstreclame tegenkomt, nee je zoekt ze zelfs op Youtube op!

12. Je koopt voor iedereen overdreven veel kerstcadeaus

Hoewel je je ieder jaar voorneemt om je te beheersen, loopt het aantal kerstcadeaus toch telkens weer uit de klauwen. Zelfs de huisdieren worden niet overgeslagen.

13. Je hebt minstens vijf verschillende adventkalenders in huis

Er is geen mooiere manier om af te tellen naar de geweldigste dagen van het jaar.

14. Je bent zo ongeveer de enige die nog kerstkaarten verstuurt

En dan het liefste een kerstkaart met een foto van je bloedjes, inclusief foute kersttrui en kerstmuts.

15. Januari is om te janken

De hele maand januari ben je van slag. Je weet gewoon niet wat je met jezelf aan moet. Want nu moet je weer een jaar wachten op dat ene seizoen waar je zó intens gelukkig van wordt. En er is niemand waarbij je kunt uithuilen, want alleen kerstgekkies begrijpen dit.

Previous ArticleNext Article