De leukste geboorteaankondigingen van dit moment

geboorte baby

geboorteaankondiging

Wanneer je kleintje geboren is, wil je dat als kersverse ouder het liefste van de daken schreeuwen. Nu ben je na een bevalling waarschijnlijk niet in staat om dat fysiek te doen, maar gelukkig zijn daar andere middelen voor. En deze middelen worden steeds origineler, want enkel een ouderwetse ooievaar die door het raam vliegt, kan echt niet meer. Tegenwoordig plak je een raamsticker, matchend bij het geboortekaartje op het raam. Of je schaft een geboortebord voor in de tuin aan om het grote nieuws wereldkundig te maken. Kun je wel wat inspiratie voor geboorteaankondigingen gebruiken? Lees dan verder, want dit zijn de leukste van dit moment! 

Geboortebord in de tuin

Ik liet het al een klein beetje doorschemeren, een geboortebord in je tuin timmeren is helemaal hip en hot in geboorteland. Ben je heel creatief, dan kun je lekker zelf gaan figuurzagen. Tip, begin dit project vóór de bevalling. Maar vind je een plankje aan de muur hangen al creatief genoeg, dan kun je de geboorteborden maar beter aan de professionals overlaten. Zo vind je bij Geboorteplein de leukste geboorteborden die al een kant en klaar tof design hebben. Maar wil je toch een beetje de vinger in de pap hebben, dan zijn er ook aanbieders waar je kunt kiezen voor een geboortebord op maat. Zo kun je toch je creativiteit kwijt, maak kun je je figuurzaag in de schuur laten hangen.

geboorteborden

Geboortevlag

Nu hoor ik je denken, ‘leuk zo’n geboortebord in de tuin, maar ik heb helemaal geen tuin…’ Ook voor de kersverse ouders zonder tuin zijn er leuke manieren om een geboorteaankondiging op te hangen. Een geboortevlag is een manier! En wat zo leuk is aan een geboortevlag, is dat wanneer je een beetje een basic vlag kiest (dus bijvoorbeeld alleen de naam van je kindje), dan kun je diezelfde vlag ieder jaar op de verjaardag van je kindje ophangen.

geboorte baby

Raamsticker

Naast de geboortevlag is ook een raamsticker een leuke manier om de geboorte van je kindje aan te kondigen. Het is dus heel tof om de raamsticker te laten matchen bij het geboortekaartje. Maar dit hoeft natuurlijk niet, je kunt ook gewoon kiezen voor een heel ander design dat je aanspreekt. Het voordeel van een raamsticker als geboorteaankondiging is dat het heel eenvoudig is, je hoeft het alleen maar op je raam te plakken en that’s it! Het kost je verder ook geen ruimte, zoals bij een geboortevlag die je toch weer ergens moet opbergen.

De ooievaar

En dan kom ik toch nog even terug op de ooievaar, want welke geboorteaankondiging je ook kiest, het beste dier hoort er toch een beetje bij. Je kunt een ooievaar heel subtiel verwerken in je geboortebord of raamsticker. Een andere subtiele verwijzing is een leeg nestje van een ooievaar, boven op de paal van je geboortebord. Of je gaat toch voor de ouderwetse manier en je zet gewoon een gigantische opblaas ooievaar, lekker schreeuwerig in je voortuin. Of je dat nou leuk vindt of niet, één ding is zeker, iedereen zal weten dat je kleintje geboren is.

Previous ArticleNext Article