5x geboortekaartjes trends in 2021

trends geboortekaartjes

Eén van de leuke dingen tijdens je zwangerschap is het uitkiezen van een geboortekaartje. De één weet al welk kaartje het wordt in het eerste trimester en de ander wacht tot het laatste moment met het uitkiezen van het geboortekaartje. Maar hoe je het ook wendt of keert, bij het uitkiezen van een geboortekaartje krijg je te maken met trends. Er zijn geboortekaartjes trends die al wat langer meegaan, maar zoals dat gaat met trends, komen er ook steeds weer nieuwe bij. In dit artikel laat ik je zien wat de geboortekaartjes trends van 2021 zijn. 

De geboortekaartjes die je in dit artikel ziet, zijn gemaakt bij Kaartje2go. De eerste kaart krijg je bij Kaartje2go gratis! Het is super makkelijk om een kaartje te maken en te versturen: In vier simpele stappen maak je de mooiste kaarten met een eigen foto, eigen teksten of andere leuke versieringen. Leuk, snel en gemakkelijk! Je kunt tot 20.00 uur ’s avonds bestellen en dan gaat het dezelfde dag nog op de post!

Regenboog op het geboortekaartje

Een opvallende trend zijn de vele regenbogen die je ziet op de geboortekaartjes. Een regenboog ziet er niet alleen vrolijk en kleurrijk uit, maar het kan ook een verwijzing zijn naar een achterliggende betekenis. Zo worden de baby’s die geboren worden na een miskraam of een vroegtijdig overleden kindje, ook wel regenboogbaby’s genoemd. Een regenboog symboliseert namelijk hoop voor de toekomst. En zoals je het in het natuurverschijnsel ook wel kunt zien, na regen komt zonneschijn! Wat mij betreft is de regenboog op een geboortekaartje een subtiele maar prachtige manier om zoiets waardevols te zeggen.

regenboog geboortekaartje

trends geboortekaartjes

De maan, de planeten en de sterren

Wat ik ook een opvallende trend in 2021 vind, is dat er donkere kleuren gebruikt mogen worden op het geboortekaartje. Het hoeft allemaal niet meer zo licht en liefelijk, ook de kleuren donkerblauw en zelfs zwart worden steeds vaker gebruikt op het geboortekaartje. Wellicht heeft het ook te maken met de trend om de maan, de planeten en de sterren als symbool op het geboortekaartje te gebruiken. ‘The sky is the limit’, dat is wat we onze kinderen mee willen geven. Maar we vinden het ook heerlijk om te zeggen ‘ik hou van jou tot de maan en weer terug’. Het zijn de kleine verwijzingen en linkjes die je wil zeggen met een geboortekaartje. Wat ook weer steeds vaker voorkomt, is het vermelden van het sterrenbeeld op het geboortekaartje.

geboortekaartje trende

Combineren van trends

Goud is een trend die we al langer terug vinden op de geboortekaartjes. Ook in 2021 zullen de goudtinten niet ontbreken. Wat wel nieuw lijkt te zijn, is dat goud wordt gecombineerd met donker. Voorheen ging goud vooral samen met pastel en liefelijk, maar met deze nieuwe trend krijgen de geboortekaartjes een hele stoere uitstraling. Het geboortekaartje met de bloemen van Jan Davidsz de Heem vind ik helemaal fantastisch. Dit is een typisch voorbeeld van twee trends die perfect samensmelten.

bloemen geboortekaartje

klassieke geboortekaartjes trends

Dieren blijven hip

Kersverse ouders gebruiken graag dieren op het geboortekaartje van hun pasgeboren baby. Jungle dieren en de tinten die daarbij horen, zijn al jaren een blijvertje in de geboortekaartjes trends. De tijgertjes, de olifantjes en de luiaards zijn gewoon uberschattig. Wat nieuw is, is dat er nu ook wat minder knuffelbare dieren op de geboortekaartjes verschijnen. Zo wordt de onderwaterwereld, met zijn walvissen, octopussen, krabbetjes en zeepaardjes steeds vaker afgebeeld.

dieren geboortekaartje

dieren geboortekaartje

Geboortekaartje met waterverf look

En de kersverse ouders die van eenvoud en naturel houden, kunnen kiezen voor een kaartje dat rust uitstraalt. De meeste recente trend in deze categorie, is het geboortekaartje met een waterverf look. De waterverf geboortekaartjes komen in pasteltinten en er zal verder niet heel veel poespas op te vinden zijn. Toch is ook hier een mogelijkheid om trends te combineren. Zo zijn er bijvoorbeeld geboortekaartjes met een waterverf regenboog of een waterverf maan afgebeeld. Maar door de pasteltinten en de waterverf look, blijft het kaartje één en al rust uitstralen.

waterverf geboortekaartje

Previous ArticleNext Article