Hoe weet jij dat ik van je hou

Hoe weet je dat je papa en mama van je houden? Je zou denken dat dit een vanzelfsprekend iets is, maar toch kan 1 op de 10 kinderen daar geen antwoord op geven. Het is te treurig voor woorden, maar wel de harde realiteit.

Ik vroeg aan mijn eigen kleintjes hoe ze weten dat ik van ze houd.

“Omdat jij mijn moeder bent!”, zegt mijn oudste dochter overtuigend. Ja een moeder houdt van haar kinderen.

“Omdat je dat weleens tegen mij zegt.”, antwoordt mijn zoon op deze vraag. En ook al plak ik ze weleens achter het behang, aan het eind van de dag vertel ik ze dat ik ze lief vind, trots op ze ben en heel veel van ze hou. 

Mijn jongste kijkt me verbazend aan wanneer ik haar vraag hoe zij weet dat ik van haar hou. “Dat weet je toch”, zegt ze. “Nee, hoe weet jij dat ik van je hou?”, vraag ik haar nog eens. “Ik vind jou zooo lief!”, zegt ze met haar allerliefste stemmetje.

Ik kan mij geen betere antwoorden wensen. Het is voor mijn kleintjes vanzelfsprekend dat hun moeder van ze houdt. Hoe fijn is het dat ze weten dat ik er onvoorwaardelijk en altijd voor hen ben.

SOS Kinderdorpen komt met de campagne #NOCHILDALONE

sos kinderdorpen

Een confronterend en aangrijpend filmpje waar je, net als het meisje op het eind, stil van wordt. Geen kind mag alleen opgroeien, daarom is het ‘sponsoren’ van een kind een mooie manier om ze een familie te geven. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, dat vind je op de website van SOS Kinderdorpen.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dat is inderdaad een groot en schokkend aantal kinderen dat deze vraag niet kan beantwoorden. Jeetje… wat verdrietig. 🙁