De ergonomische draagzak Babybjorn

Babybjorn draagzak original

Toen ik ruim acht jaar geleden moeder werd, had ik geen verstand van babyspullen. Ook niet van draagzakken en draagdoeken, laat staan ergonomische draagzakken en draagdoeken. Het zag er allemaal wel leuk, maar vooral ook ingewikkeld uit. De draagzak van Babybjorn was toen een populaire draagzak, geen idee waarom want er werd ook veel kritiek op geleverd. De Babybjorn original zou niet ergonomisch zijn. Voor moeder of vader niet, maar ook voor kind niet. De BabyBjorn draagzak zou voor moeder of vader niet voldoende steun aan de rug geven, teveel last komt op de schouders en daardoor is het dragen zwaar en krijg je sneller rugklachten. Voor het kindje in de draagzak zou de onnatuurlijke stand niet goed zijn voor de heupjes.

Mijn Babybjorn draagzak ervaringen

Het is mijn eerste ervaring met een draagzak was dus de BabyBjorn original. De draagzak was een kraamcadeau dat ik zelf ook graag wilde hebben. Het leek mij heerlijk om mijn kleintje dichtbij te hebben en te dragen. Hoewel je kindje dragen toen nog niet heel populair was, was de BabyBjörn draagzak de meest verkochte draagzak. Wij hebben de draagzak veel gebruikt. Rondlopen met onze pasgeboren baby in de draagzak voelde als een groot trots. Maar naar mate mijn kleintje groter groeide, merkte ik toch dat het dragen een belasting voor mijn schouders werd, waardoor ik de BabyBjorn draagzak steeds minder vaak ging gebruiken.

babybjorn-draagzak

Of de onnatuurlijke stand van de BabyBjorn draagzak daadwerkelijk zo slecht is, durf ik geen oordeel over te geven. Mijn dochter heeft gewoon leren lopen rond haar eerste verjaardag, zwemles duurde wat langer vanwege de stand van haar benen, maar om daar nou de BabyBjorn draagzak de schuld van te geven…  Het bedrijf zelf beweert dat de baby zijn beentjes en armpjes vrij bewegen kan bewegen in de draagzak. Dit is goed voor de ontwikkeling van zijn spieren, motorische vaardigheden en balans. En aangezien mijn dochter de motorisch gestoorde vaardigheden van haar vader heeft, ben ik daar achteraf wel blij met deze (onbewuste) stimulans.

De Babybjorn draagzak, vanaf welke leeftijd?

De draagzak kan vanaf dag één gebruikt worden, maar zelf was ik na de bevalling nog niet in staat om te lopen, laat staan om te dragen. Toch zijn er ook geluiden dat je je baby absoluut niet voor zes weken moet dragen in een BabyBjorn. Dit heeft te maken met dat de baby zijn hoofdje nog niet recht kan houden. Ik heb de Babybjorn draagzak vanaf dat mijn baby drie weken was gebruikt. De draagzak is heel gemakkelijk om te verstellen tot de juiste maat en zo kun je voor je gevoel ook de juiste steun voor het hoofdje geven.

Babybjorn draagzak one, de ergonomische draagzak

Na alle kritiek op de Babybjorn original draagzak, kwam BabyBjorn met de Babybjorn draagzak one, een ergonomische draagzak. Deze draagzak heeft een stevige heupriem, waardoor het dragen minder belasting geeft aan de schouders. Maar niet alleen voor de vader of moeder is de draagzak een ergonomische verbetering, ook aan de baby is gedacht. De Babybjorn one draagzak heeft door een breed zitvlak een ergonomische beenpositie en zo krijgen de heupen van een pasgeboren baby krijgen de juiste ondersteuning.

Previous ArticleNext Article