Domme vragen bestaan niet? Dus wel!

moeder baby

Afbeelding: Shutterstock

Sinds drie maanden mag ik mezelf, dankzij een ongelofelijk lief en mooi meisje, als moeder betitelen. Het was even wennen, deze titel, want moeder worden is een verandering in het leven die je alleen maar kunt ervaren. Hoe goed ik mezelf ook had voorbereid, dat er zoveel liefde voor een ander in me zat, had ik nooit kunnen weten.

Maar, laten we eerlijk wezen, het moederschap put je ook uit en het maakt je behoorlijk humeurig op zijn tijd. En natuurlijk heb ik dat overal al gelezen, maar aannemen deed ik het blijkbaar niet.

‘Het zal allemaal wel meevallen. Bovendien, ik krijg gewoon een baby die slaapt. En anders zorg ik wel dat het slaapt.’, dacht ik, arrogant als ik was.

En omdat ik dus helemaal geen realistische voorstelling van het moederschap kon maken, stelde ik achteraf gezien dus ook best wel domme vragen aan nieuwe moeders. De ervaren moeders hebben waarschijnlijk ontzettend zitten gniffelen over mijn onnozelheid. Want hoe bedoel je slaapt de baby al door? Ze is drie dagen oud! 

Domme vragen bestaan niet? Dus wel!

Ik heb altijd geleerd dat domme vragen niet bestaan, maar het moederschap heeft mij geleerd dat domme vragen wel degelijk bestaan!

Hier heb je er een paar:

“Je ziet er moe uit, slaap je wel genoeg?” Uuhh, nee ik slaap zeker niet genoeg. Ik ging van 8 tot 9 uur slaap per nacht, zonder onderbrekingen, naar 5 uur slaap met een maximale lengte van 2 uur lang.

“Waarom heb je geen schone kleding aangetrokken?” Geen schone kleding aangetrokken? Ik heb een uur geleden nog schone kleding aangetrokken! Maar binnen een kwartier hangt er alweer witte drap in mijn nek. Het is kots, baby’s kotsen! Niet zo’n beetje ook.

“Huilt je baby veel?” Tja wat is veel? Het is een baby hè. En baby’s huilen. Ze huilt omdat ze honger heeft. Of ze heeft geen honger, dat kan ook. Het grootste deel van de tijd heb ik eigenlijk geen idee waarom ze huilt. En als ze eindelijk stil is, dan huil ik.

“En wil je nog een tweede?” Wacht even, wacht. Zei je nou een tweede? Een tweede wat? Een tweede auto? Een tweede huis? Wat voor tweede?

“Op wie lijkt ze nou?” Op haar vader. Zeker weten op haar vader! Die ziet er namelijk ook een beetje uit als ET. Dus daar is geen twijfel over mogelijk.

Maar hopelijk komt daar nog verandering in en wordt ze een beeldschone meid die helemaal zichzelf mag zijn. Tot die tijd blijf ik gewoon netjes antwoord geven op alle domme vragen.

Previous ArticleNext Article