Altijd naar een vaste plek, of de wijde wereld zien?

Ik weet het nog goed. Als klein kind ging ik altijd met mijn ouders vakantie vieren in de stacaravan van mijn opa. Het lag in de omgeving van het prachtige Kootwijk. Er was een zwembad op de camping en voor kleine kinderen genoeg te doen. Toch stond de stacaravan altijd op een vaste plek, logisch want dat doet een stacaravan. Voor een gezin met jonge kinderen is dat ideaal, want een vaste plek heeft veel voordelen. Zeker wanneer je zelf een stacaravan of chalet koopt. Toch zou ik zelf ook wat nadelen kunnen bedenken. Zeker nu mijn kinderen niet meer super klein zijn en ik het liefst de wijde wereld in trek. 

Koop een chalet bij Stekelbos.nl, wanneer je denkt ‘wat een goed idee!’ Maar laat mij eerst even een aantal voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Het hebben van een eigen chalet betekent dat je ten alle tijden op vakantie kunt. Je vakantiewoning is namelijk altijd beschikbaar. Je hoeft niet elke keer op zoek te gaan naar een fijne vakantiewoning, die bezit je namelijk al. Met kleine kinderen is dat echt een voordeel, je weet namelijk precies wat en waar je terecht komt. Ook het hebben van je eigen spulletjes is met kleine kinderen erg fijn. Nadeel hiervan is wel dat je je eigen vakantiewoning ook zelf onderhouden moet. En daar kan best weleens veel werk in gaan zitten.

Een ander voordeel van het hebben van een eigen vakantiewoning, is dat je precies weet in welke omgeving je bent. Je weet waar het zwembad is, je weet de leuke plekjes in het bos. Je weet de juiste winkeltjes te vinden, enzovoorts. Een nadeel is wel dat de je rest van de wereld niet ontdekken zult. En ik kan me zo voorstellen dat je op ten duur de omgeving ook wel een beetje zat wordt.

Een eigen vakantiewoning is wel een zeer goede investering van je spaargeld. Je zou zelfs een beetje terug kunnen verdienen door af en toe je vakantiewoning te verhuren. Dat is een zeer groot voordeel ten opzichte van de wijde wereld intrekken. Want geloof me, daar slinkt je spaargeld alleen maar van. Ervaringen en mooie herinneringen houd je eraan over, dat wel.

Kortom, het is maar net waar je wensen liggen. Altijd naar een vaste plek, of de wijde wereld zien?


chalet kopen

Afbeelding stacaravan: nito/Shutterstock

Previous ArticleNext Article