Domaine de la Brèche van Les Castels – review

vakantie frankrijk

Na een week kramperen in ons koude Nederland waren wij toe aan een weekje glamperen in het warme(re) Frankrijk. Via Parijs reden we naar het Loire gebied, waar de Les Castels camping Domaine de la Brèche gevestigd is. We bezoeken en verblijven bij deze camping om onze ervaringen uit te kunnen werken in een review. Domaine de la Brèche is al sinds 1976 een onderdeel van het Les Castels concept. Echter is dit landgoed wel een van de eerste Les Castels camping zonder kasteel. Het kasteel werd in 1649 door een overstroming verwoest.

Camping Domaine de la Brèche wordt met veel enthousiasme en passie gerund door Brigitte, de dochter van de eerste eigenaren van deze camping. De camping nam zij zo een 30 jaar geleden over, maar ze doet het met zoveel enthousiasme dat het lijkt alsof ze haar newborn baby aan het vertroetelen is.

de la Breche

Zwembad van camping Domaine de la Brèche

Deze camping viel bij mijn kleintjes meteen in de smaak. Vooral het mooie zwembad van camping Domaine de la Brèche trok de aandacht. Op de dag van aankomst regende het helaas, toch zagen wij een aantal kinderen die zich in het zwembad vermaakten. Dat bood hoop, zou toch fijn zijn als we met deze temperaturen (rond de 20 graden) konden gaan zwemmen met onze kleintjes. Bovendien had één deel van het zwembad ook de mogelijkheid om overdekt te zijn, dus minstens één duik moest er deze vakantie toch wel inzitten. Uiteindelijk hebben we zelfs drie keer in het zwembad van camping Domaine de la Brèche gelegen. De watertemperatuur was zeer aangenaam, zodat zelfs de zon niet scheen, en je onder water bleef, het heerlijk aanvoelde.

zwembad

Camping Domaine de la Brèche, populair bij de Engelsen

De camping Domaine de la Brèche is populair bij het Engelse volk. En dan heb ik het niet over de lallende jongeren die als een aangebrand worstje over de camping paraderen. Maar over gezellige jonge gezinnetjes ook die lekker willen genieten van een weekje Frankrijk. En het liefst voor het uitgebreide ontbijt van croissants en baguettes nog even een rondje hardlopen. Heel confronterend is dat overigens om die fanatiekelingen ’s morgens tegen te komen tijdens je wandelingetje naar de campingwinkel om de croissantjes te halen. Mijn voornemen was op dat moment dan ook om na thuiskomst mijn hardloopschoenen weer uit de kast te trekken.

Een comfortabele mobile home op camping Domaine de la Brèche

Wij verbleven in een comfortabele mobile home. Voor de échte glampeerders zijn er op de camping ook luxe vissershutjes, gave pipowagens en compleet ingerichte safaritenten. Maar deze stacaravan gaf mij alles, behalve het gevoel van kramperen. En zelfs het ‘gewone kamperen’ lijkt hier al te neigen naar glamperen. De sanitaire voorzieningen van camping Domaine de la Brèche staan er zo keurig bij, dat als je met een wc-rol onder je arm loopt, je je echt niet hoeft te schamen. En als je dat toch nog tegen houdt, kun je een toilet bij je staplaats huren.

Genoeg vermaak op de camping

Er valt van alles te beleven op de camping Domaine de la Brèche , zoveel dat je eigenlijk de camping niet af hoeft. Wij hebben wel geprobeerd om de omgeving een beetje te ontdekken, maar daarover later meer. Mijn kleuter zag een ponyritje bij de ponyclub wel zitten. Zo gezegd, zo gedaan, de volgende dag zat zij op een pony en de man mocht er achteraan rennen. (Ik houd zelf namelijk het liefst zoveel mogelijk afstand van deze beestjes.) Ook kun je op deze camping onder andere vissen, minigolf spelen of een skelter huren. Maar het meeste in trek bij mijn kleintjes waren het springkussen en de mooie speeltuintjes. En natuurlijk het zwembad!

pony rijden

Een kort weekje vliegt om. En aan het einde van de week zitten de man en ik al te fantaseren over de meivakantie volgend jaar. Het is helemaal zo gek nog niet om die vakantie op een mooie camping als camping Domaine de la Brèche te gaan besteden. De afstand is voor ons goed te doen en onze kleintjes vinden de camping fantastisch. De conclusie van deze review werd dan ook, ‘hier komen we vast nog eens terug!’

Previous ArticleNext Article