10x de leukste spelletjes voor onderweg

spelletjes voor onderweg

Zuid Frankrijk is in zicht. We moeten alleen nog even 1200km rijden. Nu heb ik het geluk dat mijn kinderen voorbeeldig* zijn in de auto, ook tijdens een lange rit. Maar het is natuurlijk geen overbodige luxe om wat spelletjes voor onderweg achter de hand te hebben, voor als de verveling toeslaat.

*Nu niet jaloers worden of denken dat het opschepperige praat is, want dit is ook zo ongeveer het enige waar mijn kinderen voorbeeldig in zijn!

Daarom vandaag 10x leuke reisspelletjes voor onderweg.

Autobingo

Autobingo is helemaal de bomb! En een perfect spelletje voor onderweg! Dit komt natuurlijk doordat het spel draait om het vinden van specifieke objecten of gebeurtenissen tijdens de autorit, zoals een rode auto, een vrachtwagen of een bepaald verkeersbord. De kinderen op de achterbank kunnen lekker competitief bezig zijn en tegelijkertijd een gevoel van voldoening wanneer ze een item van de autobingokaart kunnen afstrepen.

Autobingo te saai? Doe dan eens de verkeersborden bingo! Dat is naast een leuk spelletje voor onderweg ook nog eens heel leerzaam. Een lesje leer de verkeersborden kennen, zullen we maar zeggen. Je vindt deze printbles in het reisspelletjes pakket.

Tiptoi

Dit is echt een aanrader voor onderweg! Mijn kinderen zijn altijd dol op tiptoi! Dit is een interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs dingen leren uit bijvoorbeeld een boek of losse kaarten. Let er wel op dat je de tiptoi met een boek hebt, losse kaartjes in de auto is namelijk verre van ideaal. De tiptoi Starter Set met Wereldatlas vind ik persoonlijk echt helemaal leuk. Zeker voor onderweg, want de kinderen pikken meteen een beetje topografie mee. Bekijk hier alle tiptoi’s >>

Pen en papier spelletjes

Pen papier spelletjes zijn ideaal voor onderweg. Deze spelletjes nemen namelijk niet veel ruimte in en wanneer het gespeeld is, kun je het weggooien. Leuke pen en papier spelletjes voor onderweg zijn onder andere Zeeslag, Galgje en Kamertje verhuren. Je vindt de pen en papierspelletjes printables hier. Super handig, want dan heb je ze allemaal in één pakket en dan kun je de spelletjes zo vaak printen als je wil

Rara wie ben ik

Rara, wie ben ik? Dit wordt natuurlijk lachen, gieren, brullen met de kleintjes. Het spel draait om het raden van de identiteit van een persoon, dier of object waarvan de speler een kaart op zijn of haar voorhoofd heeft bevestigd, zonder deze zelf te kunnen zien. Het is een heel eenvoudig spelletje en ideaal om mee te nemen op reis. Bestel het spelletje hier >>

spelletjes in de auto

Geen ja geen nee

Geen ja geen nee kun je heel makkelijk spelen door gewoon met elkaar af te spreken dat er geen ja en geen nee gezegd mag worden. Dit kun jet tijdens het kletsen spelen, of je kunt wat gerichte vragen gaan stellen om de ander uit te dagen om juist wel ja of nee te zeggen. Kortom een prima spelletje voor op de achterbank, waar je verder weinig voor nodig hebt.

Je kun het spelletje eventueel wat makkelijker maken door het kaartspel te gebruiken. Dat is vooral makkelijker omdat je dan een richting hebt om over te praten. De reiseditie van Geen ja geen nee bestel je hier >>

Verhalenspel

Creatieve spelletjes doen het ook altijd goed bij kinderen. Zo is het verhalen spel ook een leuk spelletje waarbij je vooral je fantasie nodig hebt. Elke persoon voegt om de beurt een zin toe aan een verhaal. Begin met een zin, zoals “Er was eens een kat die kon praten”, en laat de creativiteit van iedereen het verhaal verder ontwikkelen.

SmartGames

De spelletjes van SmartGames zijn perfect voor onderweg vanwege hun compacte formaat en uitdagende puzzels. Deze spellen zijn ontworpen om solo te spelen, wat betekent dat je niemand nodig hebt om ze te spelen. Ideaal voor de kinderen op de achterbank dus! En dan heb je zelf ook even rust.

spelletjes voor onderweg

Wat de spelletjes echt onderscheidt, zijn de uitdagende puzzels die de hersentjes van de kinderen zullen stimuleren en laten kraken. Of je nu in de auto, trein of vliegtuig zit, de spelletjes van SmartGames zijn een leuke en educatieve manier om de tijd te doden onderweg. Bekijk hier alle spelletjes van SmartGames >>

Detective spel voor onderweg

Wat ook leuk en origineel is, is het detective spel voor onderweg! Bij dit spel moeten kinderen doormiddel van aanwijzingen en geheime codes zien te ontdekken van wie de achtergebleven koffer is. Het houdt ze zeker weer een tijdje zoet op de achterbank!

Zou je liever kletskaartjes

Een lange autorit is naast spelletjes spelen ook een ideaal moment om lekker te kletsen. Dit kletsen kun je ook in de vorm van een spel doen, door de ‘zou je liever’ kletskaartjes te gebruiken. Dit zijn een soort dilemma vragen waarbij je moet nadenken over wat je liever zou willen.

Raad het liedje

Spelletjes voor ondereg hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn! Zou kun je bijvoorbeeld ook gewoon ‘Raad het liedje’ spelen. Iets heel simpels, waar je verder weinig voor nodig hebt. Speel korte fragmenten van liedjes over de radio in de auto. De andere spelers moeten raden welk liedje het is. Degene die het liedje als eerste correct raadt, scoort punten.

En zo wordt de rit naar Zuid Frankrijk, Spanje, Italië of waar de reis dan ook naartoe gaat, met kinderen op de achterbank een stuk behaaglijker. Spelletjes voor onderweg hoeven helemaal niet ingewikkeld of ontzettend duur te zijn. En ze hoeven ook niet veel ruimte in beslag te nemen, want voor een vakantie met kinderen neem je al genoeg zooi mee. Nee, met de bovenstaande spelletjes kom je er wel!


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article