Spelletjes voor op de camping, deze zijn leuk én vernieuwend!

spelletjes voor op de camping

Ben je op zoek naar nieuwe en opwindende manieren om het campingleven met je gezin naar een hoger niveau te tillen? Dan is het hoog tijd om de traditionele camping spelletjes achter je te laten en een frisse wind te laten waaien door de spelletjes voor op de camping ideeën.

Hoewel spelletjes als badminton en jeu de boules toch ook nog steeds leuk zijn om te spelen op de camping, hebben we ook een selectie met vernieuwende spelletjes voor je! Deze superleuke spelletjes voor op de camping zijn leuk om samen met het hele gezin te spelen of samen één op één. Hoe dan ook, één ding is zeker, deze spelletjes zijn leuk én vernieuwend!

Glow-in-the-dark frisbee

Breng het klassieke frisbee-spel naar een geheel nieuw niveau met glow-in-the-dark frisbee! Deze zijn gemaakt van speciaal materiaal dat oplicht in het donker. Je hoeft alleen maar te wachten tot de avond valt en spelen maar! Het resultaat is een spannend en futuristisch spel waarbij spelers hun frisbees door de lucht zien vliegen als verlichte schijven. Het is een geweldige en vernieuwende manier om een spelletje te spelen op de camping. Een lichtgevende frisbee kun je hier bestellen >>

Spikeball

Een van de vernieuwende spelletjes voor op de camping die je absoluut moet proberen is Spikeball. Spikeball is een snel en dynamisch balspel dat garant staat voor urenlang plezier en opwinding. Het mooie aan Spikeball is dat het perfect geschikt is als buitenactiviteit, vooral op een camping. Met zijn draagbare en compacte ontwerp neem je Spikeball gemakkelijk mee en kun je het opzetten op verschillende ondergronden, of het nu op het grasveld bij je kampeerplek is of op het zandstrand in de buurt. Bestel hier Roundnet waarmee je Spikeball spelen kunt.

spelletjes voor op de camping
spelletjes voor op de camping

Wat Spikeball zo leuk maakt, is de energieke en competitieve sfeer die het creëert. Het spel wordt gespeeld in teams van twee, waarbij spelers de bal op een iets verhoogd net slaan en proberen het zo te plaatsen dat de tegenstanders het niet kunnen terugspelen. De spectaculaire duiken en onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je adrenaline stijgt en je volledig aan staat. Het competitieve element van Spikeball zal zeker je vrienden en familie uitdagen om het beste van zichzelf te geven en een gezonde rivaliteit te creëren. Een lekker actief spelletje voor op de camping dus.

Kampeerbingo / fotobingo

Spelletjes voor op de camping? Bingo natuurlijk! Maar dat is nou niet zo heel erg vernieuwend… Maar kampeerbingo wel! Geef een draai aan het traditionele bingospel door kampeerbingo te spelen. Dit kun je heel simpel zelf maken door een lijst met kenmerken die je op de camping kunt vinden te maken. Denk aan een rood tentdoek, een hangmat, een kampvuur of een vogelnest. De spelers kunnen vervolgens de omgeving verkennen en proberen deze items te vinden. Een leuke variant, maak er fotobingo van! Wanneer de spelers een item hebben gevonden maken ze een foto van het item. Het eerste team of de eerste persoon die de volledige lijst heeft (of een deel ervan), heeft “bingo”!

Escape room op de camping

Escape rooms zijn helemaal hip en happening! Dus waarom dit spelletje niet ook op de camping spelen? Een leuke en gemakkelijke camping escape room vind je hier. Deze escape room kun je zelf printen! Je kunt de escape room binnen spelen, bij slecht weer bijvoorbeeld. Maar je kunt het ook met een groep kinderen op de camping spelen. Zorg dan dat de groep in kleine groepjes wordt verdeeld en wie als eerste de code weet te kraken, wint het spel.

escape room onderweg

Cornhole

Een ander populair en vermakelijk spel dat perfect is voor de camping is Cornhole. Met zijn eenvoudige opzet en de mogelijkheid om overal te worden gespeeld, is Cornhole een geweldige toevoeging aan je camping spelletjes. Het spel draait om precisie, behendigheid en een gezonde dosis competitie, waardoor het plezierig is voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

spelletjes camping

Eigelijk is het een vrij ouderwets spel, maar het spel is helemaal aan het opkomen. Een van de redenen waarom Cornhole zo leuk is op de camping, is dat het gemakkelijk te leren en te spelen is. Het concept is eenvoudig: je gooit zakjes (gevuld met maïskorrels) naar een verhoogd platform met een gat erin. Het doel is om de zakjes door het gat te laten vallen of zo dicht mogelijk bij het gat te landen om punten te scoren. De eenvoudige regels maken het spel toegankelijk voor iedereen. Bestel een Cornhole spel hier >>

spelletjes voor op de camping

YOU.FO

Op zoek naar een spel dat de grenzen van traditionele frisbeespellen verlegt? Dan is YOU.FO een geweldige keuze om mee te nemen naar de camping. YOU.FO is een innovatief spel dat gebruikmaakt van een uniek ontworpen werpobject, de YOU.FO-ring, en biedt een spannende en actieve ervaring voor spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Bron afbeelding: YOU.FO

Wat YOU.FO zo leuk maakt om op de camping te spelen, is de combinatie van dat het vernieuwend is, maar ook behendigheid en teamwork vergt. Het spel draait om het gooien en vangen van de ring met speciale sticks. Het doel is om de ring zo vaak mogelijk over te gooien en samen te werken met je teamgenoten om punten te scoren. Kortom een leuk en vernieuwend spelletje voor op de camping. Niet alleen voor kinderen! Een set is hier te bestellen >>

Schaduw tikkertje

Voor alle spelletjes die we hierboven hebben genoemd, heb je materialen nodig. Voor dit spelletje op de camping niet! Hier heb je alleen de ondergaande zon voor nodig. Dit spel speel je namelijk ’s avonds wanneer de zon ondergaat.

We kennen natuurlijk allemaal het spelletje ’tikkertje’. Schaduw tikkertje is een vernieuwende variant op het klassieke spel. De speler die de tikker is, probeert de schaduwen van de andere spelers te tikken. Het vereist behendigheid en creatief gebruik van licht en schaduw. En een portie eerlijkheid, want je voelt natuurlijk niet of je daadwerkelijk getikt bent. Wellicht kun je voor dit spelletje op de camping een scheidsrechter inschakelen.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.