Le Marche, Italië

Ik zie mezelf al helemaal zitten met een glaasje rosé. Mijn kleintjes lekker spelen in de zon en de bbq staat aan. Heerlijk! Vivere-e-gustare.com ga ik zeker onthouden voor een eventuele vakantie naar Italie.

Vakantie naar Le Marche, Italië

Le Marche, door Nederlanders ook wel De Marken genoemd, ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche is het goed wandelen in de ongerepte natuur en de zee is nooit ver weg. De streek wordt ook wel ‘het nieuwe Toscane’ genoemd, want Le Marche heeft dezelfde charme, lieflijke dorpen en een geweldige keuken. Maar wordt nog niet volledig overspoeld door het toerisme! Vivere e Gustare verhuurt vakantiehuizen op deze mooie plek in Italië om even helemaal tot rust te kunnen komen.

Puntgave palazzo’s en imposante vestingen

Le Marche heeft prachtige historische stadjes en dorpen waar het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan, met gezellige pleinen vol terrasjes waar je nog vriendelijk wordt bediend. De meeste stadjes hebben musea met een verzameling oude meesters en historische theaters. In de dorpen en steden zijn ook de markten de moeite van het snuffelen wel waard. Urbino is de parel op de kroon van Le Marche, alleen al vanwege het puntgave Palazzo Ducale. Trek gerust een halve dag uit om dit schitterende paleis in deze stad te leren kennen. Om de hoek ligt de Duomo met prachtige fresco’s. Vanaf het Fortezza Albornoz heb je het beste uitzicht over de stad. Omdat Urbino een studentenstad is, is het er altijd gezellig en levendig. Niet ver van deze stad ligt het schitterende oude dorp Mondavio met de imposante Roveresca vesting. Vakantiehuis Titti ligt op loopafstand van Mondavio en deze agriturismo met jacuzzi is de ideale vertrekplaats om ook Urbino en het mooie kustplaatsje Fano te leren kennen.

Hoogtepunt Monte Sibilini

Een andere mooie stad in Le Marche is Ascoli Piceno waar je je dankzij de smalle straatjes in de middeleeuwen waant. Op een terrasje onder de arcaden aan het Piazza del Popolo is het goed toeven. Ascoli Piceno ligt in de schaduw van het Monte Sibilini Nationaal Park. Dit natuurgebied is met recht het hoogtepunt van Le Marche. Met zijn kloven, meertjes, boomtoppen en hoogvlaktes leent het zich prima voor een dag bergwandelen. Wandelaars zullen zich dan ook helemaal thuis voelen in vakantiehuis Roberta met prachtig uitzicht op de heuvels, dat op steenworp afstand van het natuurgebied ligt. Alternatieven voor mooie wandelingen zijn de beboste regionale parken Monte Conero aan de kust en de bergen Monte Catria en Monte Nerone.

Vakantiehuis in Italië bij Vivere e Gustare

Het echte Italië leer je kennen dankzij de vakantiehuizen van Vivere e Gustare in Le Marche. Vivere e Gustare biedt villa’s, landhuizen, appartementen en agriturismo’s in deze steeds populairder wordende streek in Italië. Vivere e Gustare is opgericht door Lilian Bliek en Leo Ike, zelf woonachtig in Le Marche en daardoor expert op het gebied van deze streek. Zij weten als geen ander hoe je vanuit één van de door hen geselecteerde vakantiehuizen de perfecte vakantie in Italië kunt beleven.

Previous ArticleNext Article