Het avontuur op de boerderij

De motor brult, ik zie de modder overal rondom de auto vliegen, maar ik kom geen centimeter vooruit. Ik geef voorzichtig nog wat gas, maar er is geen twijfel over mogelijk. Ik zit vast in de modder. Wat nu? Uitstappen is geen optie, tenzij ik tot mijn oksels in de modder wil verdwijnen. Gelukkig is er hulp op komst. Er komt een tractor aanrijden, met achter het stuur mijn vrouw en kinderen. Betere hulptroepen kan ik me niet wensen. De kinderen glunderen vol trots als ze mij met hun tractor uit de modder weten te bevrijden…

Het was een Opkikkerdag

Toen ik ’s ochtends wakker werd, had ik nooit verwacht vandaag in deze situatie terecht te komen. Maar dat was juist zo leuk. De hele dag was een opeenstapeling van verrassingen. Verrassingen voor onze kleine kanjer Valerie, voor haar grote broer en zus, maar ook voor mijn vrouw en voor mij. En wat hebben we veel gedaan. Van trakteren op school tot een workshop keramiek beschilderen. Van een ’koninklijk’ koetsritje met onze prinsessen tot offroad- en tractorrijden op de ’boerderij’. Van lekker ontspannen lunchen in een kindvriendelijke lunchroom tot heerlijk pannenkoeken eten met al onze vrienden. En mijn vrouw kreeg tussendoor ook nog eens een massage. Wat een geweldige dag hebben Lou Lou en Gerco, de vrijwilligers van Stichting Opkikker voor ons samengesteld. De hele dag hebben we met ons gezinnetje kunnen genieten van alle leuke verrassingen die ze voor ons in petto hadden!

Hoe zijn we hier beland?

Stichting Opkikker heeft als doel gesteld een fijne dag te verzorgen voor gezinnen, waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, in verband met een chronisch fysieke aandoening, langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkende instelling. Tijdens de behandeling van onze dreumes, zijn we door de pedagogisch medewerker in het ziekenhuis aangemeld voor zo’n Opkikkerdag. En 17 januari was het zover, onze Opkikkerdag.

Voor mijn peuter was het rijden in een tractor, en dan ook nog papa uit de modder bevrijden, het hoogtepunt van zijn dag. Dat weet ik zeker, want inmiddels is onze Opkikkerdag al een paar weken geleden en nog steeds wil mijn peuter elke avond even kletsen over ‘de kikkerdag’ en ons avontuur op de ’boerderij’, waarbij hij vaak nog even vermeldt dat hij en zijn zussen superhelden zijn.

Stichting Opkikker en alle vrijwilligers, Lou Lou en Gerco in het bijzonder, dank jullie wel! Jullie hebben ons echt opgekikkerd!

logo

Previous ArticleNext Article

1 Comment