Oilily is oer-Hollands!

Wisten jullie dat Oilily een Nederlands merk is? Ik wist dat eigenlijk niet. Maar nu ik dat weet, vind ik het merk nog leuker! Ik was altijd al fan van de tassen, waaronder de luiertas. Maar de luiertas heb ik inmiddels niet meer nodig, gelukkig zijn de overige tassen ook fantastisch. En daarnaast is de vrolijke kleding van Oilily ook geweldig. Ik ben niet fan van alle modellen, maar de meeste modelletjes en prints behoren toch tot mijn favorieten.

Oilily een Nederlands merk

En nu ik ook weet dat Oilily een Nederlands merk is, valt het mij ook meteen op. Je kunt er gewoon niet omheen. De molens, polderlandschappen en het Delfsblauw zie je allemaal terug in de afgelopen collecties van Oilily.

Oilily werd in 1963 in het Brabantse Tilburg opgericht. Het stel dat na de geboorte van hun eerste baby zelf babykleertjes maakte, kregen zoveel complimenten dat ze besloten een eigen kinderkledinglijn te beginnen. En zo is Oilily op Nederlandse bodem geboren. Ondanks de populariteit van de onderscheidende kleding, ging Oilily in 1981 failliet. Na een doorstart groeit het bedrijf tot een internationale onderneming met 300 eigen vestigingen wereldwijd.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dit jongens broekje vind ik echt geweldig!! Voor mij nooit TE gewaagd, gaaf juist!!