Er was eens een familie die zich voor een dag in een sprookje waande….

julianatoren

Als bijdrage in de fysieke opvoeding bezochten wij onlangs pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Wie mij al even volgt weet dat ik meer ben van het culturele gedeelte dan ondersteboven in een achtbaan hangen (dat heeft ook simpelweg te maken met lef), maar omdat Co’s aandeel in stemmen zwaarder weegt dan ondergetekende ging ik toch overstag.

Nog tot en met 12 augustus kan je genieten van de AFAS sprookjesweken en diverse  sprookjesfiguren in het echt ontmoeten. Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje, Hans & Grietje en vele andere bekende sprookjesfiguren zijn te zien in een heus Sprookjesconcert. Ook meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul & Julia zijn te bewonderen in hun eigen nieuwe shows. Omdat ik nog steeds, ondanks door schade en schande wijs geworden, geloof in sprookjes was dit natuurlijk wel betoverend en niet alleen ik was gecharmeerd ook de meiden moesten natuurlijk met iedereen op de foto die zij in sprookjes outfit tegen kwamen.

Qua timing koos ik niet de meest rustige dag uit, want half zichzelf voortplantend Nederland hadden hetzelfde plan blijkbaar waardoor voor sommige attracties en shows flinke wachtrijen stonden… Ondanks dat de doelgroep toch echt wel voor wat jongere kinderen is hebben ook mijn pubers zich uitstekend vermaakt. Vanuit het reuzenrad zag het park er compact en overzichtelijk uit, maar wij waren nog lang niet uitgekeken toen sluitingstijd naderde en waren zelfs aan bepaalde attracties niet toe gekomen. Terwijl de meiden in de rij stonden voor hun favoriete attractie, de bungee jumping, kon ik even relaxed bijkomen op de stretchers die stonden geïnstalleerd bij de speeltuin tussen de bomen. Ideaal overigens voor de allerkleinsten die zich daar naar hartenlust kunnen vermaken. Ik zeg schot in de roos! En probeer een sprookjes voorstelling mee te pikken echt leuk voor peuters en kleuters.

Juliana toren Jo en Co

Enige kanttekening; mocht je net als ik voorstander zijn van gezonde voeding neem dan eten mee van huis, want op het hele park konden wij niets anders vinden dan fastfood. Jammer! Het was zeker een geslaagde dag en iedereen heeft zich uitstekend vermaakt; wij komen zeker nog een keer terug.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Wij waren waarschijnlijk op dezelfde enige zonnige dag van de week geweest. Het was inderdaad erg druk. Wij gingen samen met onze dochter van 4 ze vind het geweldig ze kent de muizen jul en julia van televisie. Ze durfde eigenlijk in alle attracties behalve de achtbaan. De speeltuintjes zijn een welkome afwisseling naast alle attracties.