Shoppen met Playmobil in de winkelgalerij

“Mam, zullen we even shoppen?”, vraagt mijn oudste. Inmiddels is mijn shopgedrag al aardig overgenomen door mijn kleintjes. Waar we voorheen weleens met krijsende kinderen door het winkelcentrum ploeterden, kunnen we er nu een gezellig shopdagje van maken. Sterker nog, een dagje shoppen is inmiddels een uitje, zeker wanneer we het gezellige dagje afsluiten met een ijsje!

De winkelgalerij van PLAYMOBIL blijkt daarom ook hét speelgoed waar mijn kleintjes op het moment het beste hun fantasie in kwijt kunnen. De nieuwe speelgoedlijn van PLAYMOBIL heeft de winkelgalerij als basis, met daarin een kledingboutique, een sportwinkel en dierenwinkel. Daarnaast is het thema uit te breiden met een babywinkel, een bloemenwinkel en een taartenwinkel/ijssalon. Mijn kleintjes kregen de winkelgalerij met de taartenwinkel/ijssalon. Iets wat perfect bij ons past aangezien een ijsje halen wat ons betreft bij een dagje shoppen hoort.

We beginnen met de winkelgalerij

winkelgalerij uitpakken

Het is een flinke doos met PLAYMOBIL, welke de negenjarige zichzelf heeft toegeëigend. De winkelgalerij bestaat dus uit een kledingboutique, een sportwinkel en dierenwinkel. Wanneer alle stickers, met een beetje hulp van mama, zijn opgeplakt kan het inrichten beginnen. In de dierenwinkel krijgen de konijntjes en de cavia’s een plekje en de blikken voer worden netjes neergezet. In de sportwinkel wordt de duikersoutfit op de paspop getoond en in de kledingboutique worden alle jurkje en rokjes opgehangen en de tasjes en horloges recht gezet. “Het winkelcentrum is geopend!”, wordt er omgeroepen.

playmobil winkelgalerij

ijssalon uitpakken

Intussen help ik mijn jongste ondernemer nog even haar gloednieuwe taarten/ijssalon op te zetten, één van de uitbreidingssets van het PLAYMOBIL winkelthema. Deze taartenwinkel/ijssalon is iets sneller opgezet, dus wanneer de donuts en de taarten er toonbaar bijliggen kan het spelen beginnen.

Het fantasiespel

spelen met playmobil
“Goedemiddag mevrouw, kan ik u helpen?”, wordt er gevraagd aan de klant die de kledingboetiek binnenkomt. “Ik heb jurkjes, tasjes of een lekker parfum”, gaat de verkoopster door. “Misschien wilt u een tennisracket of een nieuwe cavia?”

“Nee hoor, ik kijk even”, is het korte antwoord.

Maar de verkoopster geeft niet op. “De horloges zijn in de uitverkoop!”, weet ze overtuigend te brengen. “En dit rokje moet je echt even gezien hebben, zo leuk!”

Maar de klant laat zich niet beïnvloeden door mooie aanbiedingen. “Ik ga nu een ijsje halen”, verkondigt de klant. En het spel gaat door in de ijssalon.

Voordelen van spelen met PLAYMOBIL

winkelgalerij playmobil

Het spelen met PLAYMOBIL is natuurlijk ontzettend leuk. Het mooie gedetailleerde speelgoed is een lust voor het oog en dat komt niet alleen door de heerlijk uitziende donuts. Het nodigt gewoon uit om alles leuk neer te zetten, want alleen daarvoor zou menig moeder het al op de verlanglijstjes van hun kleintjes zetten. Maar PLAYMOBIL heeft natuurlijk nog meer voordelen.

– de kleintjes (tot 12 jaar, dus ook ‘grote’ kleintjes) kunnen heel lief samenspelen
– het echte leven kan gemakkelijk worden omgezet naar een fantasiespel
– door met elkaar af te rekenen, oefenen de kleintjes met de winkelgalerij hun rekenskills
– wanneer je de set een beetje bij elkaar houdt, maakt het bijna geen rommel
– de kleintjes zijn uren zoet.

playmobil ijssalon
Kortom, ook de winkelgalerij en zijn uitbreidingen zijn wederom het meer dan waard om toe te voegen aan je PLAYMOBIL speelgoedcollectie.

Previous ArticleNext Article