André het astronautje – de musical!

Net als vele is ook mijn kleine in de ban van astronauten, spaceshuttles, ruimtestations en raketten. Is het de leeftijd, het geslacht of gewoon het hoogst haalbare beroep dat door ouders in die kinderkopjes geprent wordt?

En ja, wie wil er nou niet astronaut worden? En hoe leuk dat ons Nederlands trots André Kuipers er een boek over heeft geschreven (in de ruimte notabene), speciaal voor kinderen! En dat is nu een musicalAndré het astronautje! Daar ga je al… een astronaut kan alles!

André het astronautje

André het astronautje heeft alles

En de musical André het astronautje, die heeft alles! Technische feitjes, vernoemingen naar bekende “ruimte” personen of dieren, knuffels, buikspreekpoppen, bouwtekeningen, fashion, kaas-grapjes voor papa’s en mama’s, lesje milieubewust zijn en een raket! Een enorme raket! Op het podium! Heel groot!

Maar dat alles, is misschien wel wat veel van alles! Voor de twee bijna 4-jarige vriendjes waren sommige stukjes van André het astronautje te ingewikkeld, en werd al snel de aandacht verlegd naar het lekkers in de tas van mama!

Twee verhaallijnen

Mijn eigen kleintje moest er ook even in komen, omdat er soort van twee verhalen zijn:
1) medewerkers van ESA (JA, daar wil ik werken) die een ruimtereis willen winnen
2) kinderen die een raket bouwen en naar de maan gaan

André het astronautje

Super interessant allemaal, maar een hoop voor die kleine hoofdjes! Maar fair enough, wij hebben het boek nog niet gelezen… wellicht had dat in de verwerking van alles wel kunnen bijdragen. 

Het decor is simpel maar spreekt! Want die raket, die is wel heel gaaf! Dat is zo’n raket die je echt in de tuin zou kunnen bouwen… een soort hut, maar dan in de vorm van een raket! En dat een beetje groter!

Mijn kleine vond het allemaal mooi, behalve die liedjes… Nou, ik kan je vertellen dat ik die liedjes super vond. Wat een verademing voor een Nederlandse musical! Leuke, mooie en aanstekelijk liedjes (van Claudia de Breij) gezongen door kinderen met zeer fijne stemmetjes.

Ik kan er nog van alles over schrijven, want wat hebben we een hoop gezien en geleerd! Leuk voor jongens en voor meisjes en voor ouders… maar voor de allerkleinste is het boek misschien een betere introductie voor de alles kunnende astronaut.

Hoe ik dat weet? Of ik het heb gelezen? Euhm… daar heb je een punt!

Die ga ik dus snel maar eens aanschaffen!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ik hoor echt alleen maar positieve verhalen over deze voorstelling. Hij klinkt erg leuk.