Aapjes kijken

Deze week hebben we ons vermaakt met een dagje Apenheul. Zelf was ik er een keer geweest, lang geleden. In mijn herinnering heb ik een keer hard gegild omdat er een aapje op m’n hoofd zat. Waarschijnlijk zal mijn kleuter later een zelfde soort herinnering hebben, maar dan een aapje naast haar op de wandelwagen. Ze wist niet hoe snel ze uit die wagen moest komen! Je begrijpt het al, voor mijn kleuter was het deel met de loslopende aapjes heel erg spannend. Mijn dreumes daarentegen vond het deel met de loslopende aapjes geweldig. Op z’n hurkjes bekeek hij de aapjes en toen er één op de schouder van mijn man ging zitten, was hij vol verwondering. Heerlijk om dat koppie te zien stralen en hoe hij zoiets heel intens beleeft.

Na een stukje lopen merkte mijn kleuter dat de aapjes niet de hele tijd op ons zouden gaan zitten en ze werd steeds een beetje vrijer. Bij de ingang hebben we de Grote Apentocht met opdrachten meegekregen. Dit was een goede afleiding voor haar tussen de loslopende aapjes. Erg leuke opdrachtjes en goed te doen voor mijn kleuter, ook mijn dreumes heeft zijn best gedaan om wat opdrachtjes uit te voeren.

Na een dag verschillende apen te hebben bekeken en natuurlijk in verschillende speeltuintjes te hebben gespeeld als een aapje, hebben we de apekoppen score van de Grote Apentocht bij elkaar opgeteld. Zowel de kleuter als de dreumes lijken best wel op een aap, volgens de uitslag. Waarom verbaasde mij dat niet? Als prijs kregen ze allebei een zakje Apekoppen van Katja. Hartstikke leuk en een perfecte afsluiting van een leuke dag in de Apenheul.

Pin It
Previous ArticleNext Article