Leuke liedjes

Mijn kleuter en dreumes zijn dol op muziek. Regelmatig zie ik ze met een trommeltje of sambaballen voorbij komen. Mijn kleuter zingt de prachtigste liedjes en maakt van sommige teksten compleet haar eigen tekst. ‘Toby, Toby, ik voel vlinders im mijn buik’ Volgens mijn kleuter zingt Mega Mindy toch echt ‘Toby Toby, ik voel vlinders in mijn wei.’ En zo heeft ze meerdere leuke teksten op de liedjes van Mega Mindy.

Ook zijn ze allebei dol op Dirk Scheele. Deze teksten zijn te simpel voor woorden, maar ze hoeven ook helemaal niet ingewikkeld te zijn! Huis, tuin en keukenliedjes, met leuke herkenbare melodietjes. ‘Een kokertje, je kunt er door praten. Een kokertje, van karton’ Er wordt gebruik gemaakt van de gebruikelijke instrumenten zoals bas, drums en gitaar, maar ook  van bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed.
Mijn kleuter zingt alle liedjes vrolijk mee en mijn dreumes laat ook wat mooie kreten horen.

Ook is Dirk Scheele regelmatig te vinden op het podium. Dirk Scheele maakt met zijn groepsleden van elk liedje een klein theaterstuk, waar de kinderen in de zaal aan mee kunnen doen.
Op de Dirk Scheele site kun je meer informatie vinden over zijn voorstellingen, muziek en ander nieuws.

 

Previous ArticleNext Article