De Nationale Voorleesdagen 2015

Vandaag staat in het teken van het Voorleesontbijt en de komende 10 dagen staan, dankzij de jaarlijks terugkerende Nationale Voorleesdagen, in het teken van voorlezen.

Nu de zesjarige in groep 3 zit, is lezen een hot-item hier in huis. Ze vindt het erg leuk en ze doet het naar mijn idee ook super goed. Maar ze wordt er ook héél moe van en begint al te zuchten als ze een bladzijde vol met woorden ziet staan. Ze luistert dus ook nog lekker mee als de peuters voorgelezen worden. Zij zijn de doelgroep van de Voorleesdagen. Het doel is namelijk het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Prentenboek van het Jaar
Elk jaar word er één prentenboek van het jaar verkozen. Dit jaar is dat Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. Het boekje is voor slechts € 5,00 verkrijgbaar bij de boekwinkel.

prentenboek-van-het-jaar

Naast het Voorleesontbijt deze morgen, waar voornamelijk op scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen aandacht aan besteed wordt, zijn er vanmiddag ook bij de meeste bibliotheken in Nederland allerlei activiteiten georganiseerd. Wil je weten of er bij jou in de buurt activiteiten te doen zijn, kijk hier voor het activiteitenoverzicht.

Previous ArticleNext Article