Speelgoed dat mij irriteert

Elke moeder of oma heeft wel een type speelgoed dat er niet in komt, voor de een zijn dat strijkkralen voor de ander is dat verf. De irritatie grens bij ons vrouwen is zomaar opeens bereikt en heeft ook nog iets met hormonen te maken (ja ik ben van het type dat dat toegeeft).

Wat mij irriteert, is speelgoed dat ik moet opruimen (lees schoonmaken). Verf: dan mag moeders de kwasten en het tafelzijl en uiteindelijk de halve keuken schoonmaken. Viltstiften: het gaat redelijk als er op het papier getekend wordt en de peuter uit de buurt blijft. Klei: dat plakt onder je sokken en aan de stofzuigermond. Bellenblaas: plakt en vlekt op de natuurstenen buitentegels en het is zo op, dus ‘lol’ voor 3 minuten.

Laatst mocht ik een leuke bellenblaas zeemeermin testen (de Lalaloopsy Bubbly Mermaid) met bellenblaas haren. Ik dacht dat is leuk voor in bad! (lees:handig i.v.m. plak en vlek)

zeemeermin bellenblaas

Het idee was dat het echt iets voor mijn peuter dochter was, maar helaas mocht de zeemeermin van van mijn eigenwijze peuter dochter alleen maar onder water zwemmen. Daardoor was de staartvin helemaal vol met water. Met als gevolg dat het bellenblaas-kapsel, dat zoonlief probeerde te maken, totaal mislukte. En ook bij deze bellenblaas was het bijgeleverde flesje met 3 minuten leeg…

Al met al we hebben er een leuk vriendinnetje voor in bad aan overgehouden. Soms moet je gewoon je verwachtingen bijstellen.

Pin It
Previous ArticleNext Article

4 Comments

 1. Zo herkenbaar, hier in huis zijn nu stempels favoriet. Het gevolg; kleren gekleurd, lippen zitten onder (soms denkt ze dat het lippenstift is) en de tafel ook. Gelukkig is die zwart en haal je het er zo vanaf met een doekje.

 2. hahaha oooh wat heerlijk, dit is zoooo ontzettend herkenbaar
  ik heb ook een vreselijke hekel aan die nieuwe rage met die loom elastiekjes echt waar je vind ze overal weer terug, zelfs in de wc in bed in de badkamer of in het doucheputje 🙁
  en dan hebben we het niet over ministeck of strijkkralen … als daar mee gespeeld is ligt het werkelijk overal, en wie mag dat opruimen?
  in het begin zat ik braaf met een vegertje alles bij elkaar te vegen, nu zet ik de stofzuiger er gewoon op.
  En dit speelgoed hebben ze natuurlijk allemaal gekregen 😉

 3. Dat is inderdaad balen.
  Zelf vind ik Lego heel leuk en heel vervelend.
  Leuk om mee te spelen, vervelend
  om op te staan. Haha.