Indoor speelplank van PIBAXA

‘Help, help ik val in de lava!’ Roept mijn kleuter paniekerig terwijl ze languit over de speelplank hangt. Mijn peuter en dreumes proberen haar te redden door haar weer omhoog te trekken. Kind gered, nou ja bijna… Want het lukt niet en ze glijdt weer naar beneden op de glijplank van hout.

Als mijn kleuter ’s middags op school zit, glijd mijn peuter nog eens van de speelplank. Als hij beneden aankomt schrikt hij: ‘Ik zit toch niet in de lava he mama??’ Aan fantasie ontbreekt het in ieder geval niet bij mijn kleintjes.

Lol met de houten glijbaan

Wat hebben mijn kinderen een lol met de speelplank oftewel binnen glijbaan! Inmiddels is de plank al behoorlijk ingegleden. Het is verbazingwekkend hoe vaak een kind achter elkaar kan glijden en er elke keer weer even veel plezier in te hebben. En na 100x glijden beginnen de kleintjes hun fantasie erbij te gebruiken, bijvoorbeeld dat ze niet de lava in mogen glijden, of wat dacht je van krokodillen onderaan de glijbaan…

Ook is de speelplank al een prima attribuut geweest tijdens onze Pietengym. De eerste rondes moesten de Pietjes eraf glijden en daarna moesten de Pietjes zich nog even bewijzen dat ze ook tegen de plank op konden klimmen. En ja hoor, al mijn kleine Pietjes zijn geslaagd!

indoor Speelplank

Speelplank speel ideeën

Maar naast klimmen en klauteren, zijn er nog veel meer spelletjes te bedenken met de speelplank. Zo kun je er ook autootjes vanaf laten racen. En wanneer je het klimtouw er ook bij hebt, kun je er een klimparcours maken met de speelplank.

Handgemaakt en milieuvriendelijk geproduceerd

De speelplank is volledig handgemaakt, milieuvriendelijk geproduceerd en voorzien van kind-veilige verf. Ook is de plank voorzien van antislip, hierdoor verschuift de plank niet, maar dan ook écht niet. Met een draagvermogen van 100 kilo kunnen ook (groot)ouders samen met hun kinderen glijden. En natuurlijk heb ik dat zelf ook even getest, voorover met al mijn kleintjes op mijn rug.
De speelplank is voorzien van een gladde toplaag waardoor hij gegarandeerd glad is en blijft. Zelfs bij het gebruik van licht krassende voorwerpen (jeans) zal de plank niet beschadigen of inleveren op gladheid. De opstaande rand zorgt ervoor dat kleinere kinderen houvast hebben tijdens het glijden en klauteren.

Speelplank kopen

Iedereen die de PIBAXA speelplank ziet is meteen enthousiast en terecht! Wat een geweldig speelobject voor in huis. Uren vermaak, zonder dat het een ontzettende troep in huis wordt. Ik kan iedere jonge ouder aanraden om een speelplank te kopen voor in huis.

Waar de speelplank te koop is: pibaxa.nl

 

indoor Speelplank

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

1 Comment

  1. Pingback: Wat je niet wist… Speelgoed!