De tiptoi 'Mijn grote wereldatlas'

wereldatlas

We zijn onderweg naar Frankrijk. Onderweg naar Parijs om precies te zijn. Mijn kleintjes doen het altijd prima in de auto, meestal liggen ze zelfs binnen tien minuten te slapen. Maar voor de zekerheid en vermaak in de auto heb ik een aantal dingen achter de hand. Waaronder een iPad, maar ook de tiptoi van Ravensburger. Kort gezegd is tiptoi een boek met een bijpassende pen die kan praten. Het boek van de boerderij hadden wij al een tijdje en onlangs is daar het boek ‘mijn grote wereldatlas’ bijgekomen.

Vroeger was ik gek op topo. En daar pluk ik nog steeds de vruchten van. Navigeren op en een kaart kan ik bijvoorbeeld best goed, al zeg ik het zelf. Maar ik vind het ook reuze interessant hoe het er bij andere culturen aan toegaat. Ik ben dus benieuwd of mijn kleintjes net zo enthousiast zijn over dit boek als ik.

We zijn dus onderweg naar Parijs. Mijn kleintjes hebben geen idee wat dat inhoudt. Ik probeer ze te vertellen over de Franse mensen en de Eiffeltoren, maar al snel geef ik het op. Ze moeten het eest maar zien voordat ik er wat over ga vertellen. Na een tijdje is het nodig om het vermaak erbij te halen. Ik geef ze de tiptoi’s en de iPad en mijn kleintjes zijn tevreden.

“Hey mam! De Eiffeltoren is bijna 330 meter hoog!”, hoor ik van achter uit de auto. Hoe kan ze dat nou weten? O ja! Ze heeft de wereldatlas van tiptoi. En zo wordt mijn uitleg over waar we naartoe gaan ineens een stuk gemakkelijker. Mijn kleuter krijgt de smaak te pakken. Zo ontdekt ze tijdens het ritje naar Parijs dat het kleinste werelddeel Australie is (al heeft ze geen flauw idee wat een werelddeel is), dat de Olifant in India leeft en dat de Afrikaanse olifanten slagtanden heeft, ook de vrouwtjes.

Als we aankomen in Parijs kan ze het hele riedeltje over de Eiffeltoren klakkeloos opzeggen. “De bijna 330 meter hoge Eiffeltoren is het symbool van Parijs. Met de lift en over trappen kun je bijna helemaal boven komen”, staat mijn kleuter onder aan de Eiffeltoren te verkondigen.

Eenmaal weer thuis zijn mijn kleintjes nog steeds gek op de tiptoi. Dagelijks ontdekken ze steeds weer nieuwe dingen in de boeken. Leuk om zo af en toe door te bladeren en ideaal voor op reis!

tiptoi

Previous ArticleNext Article