Brief aan de Sint

Beste Klaas,

Zo omstreeks deze tijd ben je weer druk in de weer om alle cadeautjes in te pakken en naar Nederland te komen, maar ik vraag me af of je niet gewoon beter thuis kan blijven.
Ik wil je graag een hoop teleurstelling besparen, want het lijkt er op dat Nederland een beetje Sinterklaas-moe is.
Het enthousiasme van vroeger is ver te zoeken en men loopt alleen maar te zeuren over je zeer gewaardeerde medewerkers. Nu is het historisch gezien niet heel handig om als blanke man een groot aantal donker gekleurden het zware werk te laten doen, maar ik weet zeker dat het nooit jouw intentie is geweest om ze uit te buiten. Je bent gewoon een product uit een tijd waarin dat heel normaal was en het woord ‘racisme’ nog niet bestond. 

Nu wil ik het niet met jou over de inhoudelijke voors en tegens hebben. Zoals we al eerder hebben vastgesteld heeft iedereen zo zijn mening en daaraan vasthouden en die verdedigen verandert al snel in een potje kinderlijk welles-nietes.

Beste Sint, waarom blijf je voortaan niet gewoon lekker thuis? Niet dat je wat mij betreft niet welkom bent hoor, maar ik kan me zo voorstellen dat het tijd wordt om lekker van je pensioen te gaan genieten. Volgens mij heb je dat wel verdiend. Gewoon lekker in het warme Spanje genieten van de zon, de tapas, de wijn en af en toe een potje golf met één van de Pieten.

Maar om nu niet al die lieve kindjes die vol verwachting en met kloppend hart op jou staan te wachten teleur te stellen, lijkt het me een mooi moment om je opvolger naar voren te schuiven.
Nu heb je naar mijn weten nooit voor kleine Klaasjes gezorgd en is dit gezien jouw achtergrond en overtuiging in principe ook niet mogelijk. Zonder nageslacht wordt opvolging door een bloedverwant toch wat lastig. Degene die dan het dichtst bij je staan zijn de Pieten!
Dus waarom niet de meest geschikte Piet uitzoeken, wie weet ziet John de Mol er wel een leuk TV-programma in, we noemen het “Op zoek naar de nieuwe Sint” of zo iets, in de jury zitten Diewertje Blok, Prem Radhakishun en jijzelf natuurlijk. Alle Pieten mogen auditie doen en wie de beste Sint imitatie doet hijs je in jouw pak en stuur je op de boot naar Nederland.

Zijn wij gelijk van het gedoe over discriminatie en het onderdrukken van een bevolkingsgroep af!

Nou Klaas, aan jou de keuze. Mijn zegen heb je.

Groetjes van Ja-papa

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Mooie brief, maar ik zou het wel jammer vinden als hij met pensioen zou gaan. Ben discussie ook meer dan moe en wil alleen een leuke kinderfeest houden. Hopelijk vinden we snel de beste oplossing waar iedereen zich in kan vinden.